CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti hükümetini dış politika konusunda sağduyulu olmaya davet ettiğini belirterek, “Türkiye’nin dış politikasının tamamen sıfırdan tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, beraberindeki bazı partililer ile birlikte Bingöl’de uğradığı silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanan ve tedavisine Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam edilen İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’i ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tekin, Bingöl İl Emniyet Müdürü Alatay Ürker’in durumunun iyiye gittiğini belirtti. Doktorların verdiği bilgiye göre sağlık durumunun iyiye gittiğini sözlerine ekleyen Tekin, “İnşallah en kısa süre içerisinde evine kavuşmuş olacak. Yani çok sağlıklı gördük. Herkese selamları var. Kendisiyle görüştük. Konuşabilecek durumunda. İnşallah kısa süre içerisinde taburcu olabilecek diye düşünüyoruz” dedi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplandıran Tekin, Peşmerge’nin Türkiye üzerinden Kobani’ye geçişiyle ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine,i ç politika konusunda her şeyin söylene bileceğini ve söylenecek her şeyin telafisinin mümkün olabileceğini ifade etti.

Tekin, dış politikada söylenen her cümlenin yol, su, elektrik olarak dönebileceğinin mutlaka bilinmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti hükümetinin dış politikayı iç politika malzemesi haline getirmek için çaba sarf ettiğini belirten Tekin, “Bakın devletlerin bütünlükleri olur. Sayın Cumhurbaşkanı farklı, sayın Başbakan farklı, sayın Dışişleri Bakanı başka bir şey söylüyor. Şimdi bu Türkiye’de bugüne kadar dış politika ve iç politika konusunda yaşanmış olay değildir. Hani bize böyle sürekli eleştiri yapanlar şimdi ne diyecekler? Gazeteci dostlarımız bunlara ne diyecekler?” diye konuştu.

Son yaşanan olaylardan iktidarın ders alması gerektiğine dikkat çeken Tekin, dış politikanın tamamen sıfırdan gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

İktidarı dış politika konusunda sağ duyulu olmaya davet ettiğini de sözlerine ekleyen Tekin, Güvenlik Yasası’yla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.

Tekin, Güvenlik Yasası’yla ilgili olarak, “Güvenlik Yasası’na ‘evet.’ Güvenlikçi yasasına ‘hayır.’ Dünyanın hiçbir yerinde güvenlikçi yasalarla, sadece yönetimler, iktidarlar, devletin kurumlarını kendini kurtaracak bu yasalarla toplumda refahı getirmeniz, güvenliği getirmeniz mümkün değildir. Umut ederim ki bu Güvenlik Yasası’nı da tekrar gözden geçirirler” ifadelerini kullandı.

Tekin, açıklamalarının ardından Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören bazı hastalarla ve hasta yakınlarıyla sohbet etti.