Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, ’Paralel yapı’ operasyonuyla ilgili olarak, "Hukuku bir kere katletmeye başladığınız zaman nerede duracağınızı bilemezsiniz. Hukuk herkese bir gün mutlaka lazımdır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ’Paralel yapı’ operasyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gök, 74 milyon insanın hürriyeti, insani haklarının hükümetin elinde olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın operasyonu bildiğini iddia eden Gök, “Hükümet acz içerisindedir. Hükümetin başbakan yardımcıları düzeyinde yapılan bu açıklamalarla anlaşılıyor ki artık Cumhurbaşkanı gerçekten başbakanlık işlevini de beraberinde götürüyor. Talimatları o veriyor. Bu yürütülen operasyon cumhurbaşkanı merkezli bir operasyondur. Öyle anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

Yargı paketinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 12 Aralık tarihinde onaylandığını hatırlatan Gök, Resmi Gazete’nin akşam saatinde çıkan mükerrer sayısında yayımlandığını kaydederek, “9 kanun sabah saatlerinde ayrı yayımlandı, bir kanun akşam saatlerinde ayrı yayımlandı" dedi.

Gök, partisinin her zaman yanlışları söylemekten yana olduğunu vurgulayarak şunları dedi:

"Hukuku bir kere katletmeye başladığınız zaman nerede duracağınızı bilemezsiniz. Ve hukuk herkese bir gün mutlaka lazımdır. Ve CHP hukukun arkasında, demokrasinin arkasında en güçlü bir şekilde durmaya devam edecektir."

Gök, “17, 25 Aralık’ın yıldönümüne geldiğimiz bu günlerde asrın yolsuzluğu diye nitelendirilmiş bir yolsuzluğun üzerine algı ile şal örtülmeye çalışılıyor. İktidar bundan artık o kadar korkmaktadır ki, kendini o kadar köşeye sıkıştırılmış hissetmektedir ki bu algıyı nasıl bertaraf ederim arayışı içinde düğmeye basılmış, 17, 25 Aralık’ın gündeme gelmesini engelleyecek bir başka operasyonu gündeme getirerek insanların kafasını kendi aklınca karıştırmak istemektedir" diye konuştu.

"Ergenekon’da yapılan hukuksuzlukların karşısında durduğumuz gibi bugün de hukuksuzlukların karşısındayız" diyen Gök, kimsenin karşısında ya da yanında olmadıklarını kaydederek, “Biz demokrasinin, insan haklarının, anayasa ve yasalarda tarif edilmiş temel hak ve hürriyetlerin yanındayız. Kimin başına gelirse gelsin hukuksuz bir şey olmuşsa CHP onun karşısındadır" dedi.

Gök, genel seçimlerde işbirliği iddialarına yönelik soru üzerine de, "Biz CHP olarak ayrı seçime gireceğiz" dedi.