Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Gümüşhane teşkilatı 17 Aralık operasyonuna verilen takipsizlik kararını protesto etmek için Gümüşhane Adalet Sarayı önüne siyah çelenk bıraktı.

CHP Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar başkanlığındaki 11 kişilik heyet beraberinde getirdikleri siyah çelengi Adalet Sarayı önüne bıraktı. İl Başkanı Özdamar, burada yaptığı açıklamada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 17 Aralık operasyonunda 53 kişi hakkında takipsizlik kararı vermesini protesto ettiklerini söyledi.

Ülke genelinde bu protestoyu gerçekleştirdiklerini ifade eden Özdamar, “CHP’liler olarak Adliye binalarının önüne siyah çelenk bırakarak ‘Adalet Çağrısı’ yapıyoruz. Yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet kanıksatılmaya çalışılıyor. Yargının üzerinde baskı kuran iktidar, somut deliller ortada olmasına rağmen, hiçbir şey yokmuş gibi, dava dosyasını sıfırlatıyor. Buna sessiz kalmayacak, yolsuzlukla özdeşleşmiş olan mevcut iktidarın kendisini temize çıkarmasına izin vermeyeceğiz. Sadece adalet değil, demokrasi de katlediliyor. CHP olarak bu yolsuzlukların üstünün örtülmesine sessiz kalmayacağız. CHP İktidarıyla bu güzel ülkemizde yok olan adaleti yeniden kuracağız.” dedi.