CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben kamuda çalışan bütün taşeron işçisi kardeşlerime sesleniyorum, sevgili taşeron işçileri CHP’nin iktidarında sizin sendikanız olacak ve siz taşeron işçisi olmayacaksınız. Hepiniz özgür, bağımsız, sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız" dedi.

CHP ile Tez Koop-İş Sendikası arasında CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle toplu iş sözleşmesi imzalandı. Törende bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye’de 89 siyasi partinin bulunduğunu, ancak sendikası olan tek siyasi partinin CHP olduğunu ifade etti. CHP’de işçilerin, yöneticilerin ve siyasetçilerin gönül birliği içinde çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu vesileyle ben kamuda çalışan bütün taşeron işçisi kardeşlerime sesleniyorum, sevgili taşeron işçileri CHP’nin iktidarında sizin sendikanız olacak ve siz taşeron işçisi olmayacaksınız. Hepiniz özgür, bağımsız, sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız. Toplu sözleşme hakkınız olacak. CHP’nin genel başkanı olarak söylüyorum, biz emekten, alın terinden, güzellikten, kazançtan yanayız. Herkesin kazanmasını, herkesin üretmesini, her evde huzur olmasını istiyoruz. Bunun yolu herkes çalışırken geleceğe umutla bakmalı, geleceğini ’yarın ne olacağım’ diye bir kaygı üzerine kurmamalı. Geleceğini güven içinde inşa etmeli. Bunun yolu da taşeron işçiliği bitirmektir. Bu sözü, bu sözleşmeyi imzalarken veriyorum inşallah CHP iktidarında taşeron işçi kavramı olmayacak, eğer bir kavram olacaksa uluslararası adı olan sendikalı hak arayan işçi kavramı olacaktır. Türkiye’ye yakışan da budur. CHP olarak biz bu sözümüzün arkasında duracağız" diye konuştu.

İmzaladığı sözleşmenin taşeron işçilere verdiği sözün de sözleşmesi olacağını belirten Kılıçdaroğlu, toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Tez Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Osman Gürsu ise, imzalanan toplu sözleşmenin CHP’nin emeğe ve emekçiye saygısının bir göstergesi olduğunu kaydederek, CHP’nin taşeron konusunda verdiği mücadeleyi takdire şayan bulduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu, çalışanlarla birlikte toplu iş sözleşmesi pastasını kesti. CHP çalışanları da Kılıçdaroğlu’na çiçek takdim etti.