CHP, geçen yıl 17 ve 25 Aralık tarihlerinde yapılan Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nun ’Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası’ olması yönünde TBMM’ye kanun teklifi verirken, İzmir’den de destek geldi.

CHP İl Başkanı Ali Engin, il başkanlığında Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, il yöneticileri ve partili gençlerle birlikte düzenlediği basın toplantısında 17-25 Aralık arasını Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası ilan ettiğini ve toplantıyla da haftanın açılışını yaptıklarını ifade etti.

CHP İl Başkanı Engin, yasalarımız ve ceza kanunumuzda bir kişiye iftira atıldığında iftira atılan kişinin ne yapması gerektiğinin belli olduğunu belirterek "Cumhurbaşkanı aradan bir yıl geçmesine rağmen niye savcılığa ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunmamaktadır. Niye bu iftirayı atanlarla ilgili hukuki işlem yapmamaktadır. Böyle bir şey düşünüyor mu? Türkiye maalesef bu yolsuzluk olaylarında hem dünyada yalnızlaşmıştır hukuk, şeffaf devlet olma açısından da büyük itibar kaybetmiştir. Maalesef artık bir paranoya halinde eylem yapan, itiraz eden, muhalefet yapan herkes hükümeti devirmekle suçlanıyor” dedi.

"KILIÇDAROĞLU 20 ARALIK’TA İZMİR’DE"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 Aralık Cumartesi günü yapacağı İzmir ziyareti programını da açıklayan Engin, Kılıçdaroğlu’nun gün içinde Bergama ilçesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fidan dağıtım töreni ile parti örgütünce Kooperatifçilik Haftası nedeniyle düzenlenecek toplantıya katılacağını, akşam da bir derneğin öğrenci bursu temini amacıyla düzenleyeceği yemeğe katılacağını bildirdi.