Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Kadın Kolları tarafından Birlik ve Dayanışma Çayı düzenlendi.

Bilecik’te bir düğün salonunda düzenlenen çaya, İl Başkanı Çağatay Karaahmet, CHP Parti Meclis Üyesi Didem Gültekin, Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve çok sayıda partili katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Çağatay Karaahmet, 2015 genel seçimlerinin yaklaştığını belirtti. Karaahmet,, “Bu seçimlerin ön hazırlığı olarak bu seçimlerde başarılı çıkmanın bir ön koşulu olarak partimizde bir toplantı düzenleme fikri oluştu. Ama bu toplantı elbette öncelikle kadınlarla yapılması gerektiğini düşündük. Siz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar, siz değerli analarımız, bacılarımız, kız kardeşlerimiz. Sizler bizler için, bu Cumhuriyet Halk Partisi için, Türkiye için çok önemlisiniz. Her türlü birleştiriciliği partinin dağınıklığını, partinin eyleme kalkmasını gerçekleştirecek olan sizlersiniz. Sizler doğurganlık vasfını taşıyorsunuz. Evlatlarınızı yetiştiriyorsunuz” dedi.

“2015 CHP DEVRİMİNİ VE BU DEVRİMİ SİZ PARTİLİLER GERÇEKLEŞTİRECEKSİNİZ”

Türkiye’de ikinci devrimi de 2015 senesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nın gerçekleştireceğini belirten Çağatay “Yolumuz açık, Cumhuriyet Halk Partisinin yolu açık. Ben inanmıyorum, sakın ha sakın sizler de umutsuzluğa kapılmayın. Karanlığın en karanlık olduğu, gecenin en karanlık olduğu andan sonra güneş doğmaya başlar. Biz Türkiye’miz için bunu hissediyoruz" diye belirtti.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ise, Bilecik’te iktidar olmaları gerektiğini belirtti. Dokuzcan, "Bilecik’ten gelen güç, tüm Türkiye’yi etkileyecek. Tabi ki öncelikle buraya gelme nezaketini gösteren kadınlardan o gücü bulacağız. Sizler iyi ki varsınız. Sizlerin önünde bu konuşmayı yapmaktan onur duyan bir kardeşiniz olarak birlikteliğin ve beraberliğin aydınlık Türkiye’yi bize daha kolay getireceğini düşünüyoruz. Türkiye de kadın olmak kolay değil. Her geçen günde daha çok zorlaşıyor. Bizler kadın kimliğimizi korurken Cumhuriyetle elde ettiğimiz hakları korumak aslında onu bizden almaya çalışan zihniyete karşı da mücadele vermek zorundayız. Analarımızın, bacılarımızın, kız kardeşlerimizin ve bugün Türkiye’de çok zor şartlarda yaşayan çok insani şartlar dışında ekmeğini kazanmaya çalışan kadın ve erkek emekçilerin yanında olmak zorundayız. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Sizler evinizde, işinizde, tarlanızda, fabrikada her neredeyseniz her ne alanda mücadele veriyorsanız bilin ki kadınlar Türkiye’nin her yerinde sizlerle aynı şekilde mücadele veriyor. Fazla değil son 1 sene içinde Türkiye’ye baktığınızda kadın açısından sadece kadın açısından da değil; yaşlı, genç, kadın, erkek, Türkiye’de yaşayan herkes açısından koşullar gittikçe zorlaşıyor” dedi.

Konuşmaların ardında partili bayanların hazırladığı mor kurdeleler protokol üyelerine takıldı.