CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 4 eski bakanın rüşvet aldığı iddiasıyla kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu’yla ilgili haberlere getirilen yayın yasağını sordu.

Dibek, TBMM Başkanlığı’na Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde "TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek’in başvurusu üzerine Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği, eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında rüşvet aldıkları iddiasıyla ifade vermesinden bir gün önce, 4 eski bakanın rüşvet aldığı iddiasıyla kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu’yla ilgili haberlere yayın yasağı getirmiştir. TBMM tarihinde ilk kez Soruşturma Komisyonu’nun çalışmalarıyla ilgili yayın yasağı kararı almıştır" dedi.

Dibek, soru önergesinde Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e "TBMM Başkanlığı hangi gerekçe ile bu başvuruyu yapmıştır? Yayın yasağı talep etmek TBMM Başkanlığının görevi midir? Neden TBMM tarihinde ilk defa AKP’li rüşvetle suçlanan eski bakanların kendi ifadelerine yayın yasağı getirmek gibi bir yola gitmiştir? Bu yayın yasağı talebi ilgili eski bakanlardan veya başka bir makamdan mı gelmiştir?" sorularını yöneltti.