CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli Derince’den Ankara’ya dönerken, vatandaşların ısrarı üzerine otomobilinden indi, çaylarını içti ve sohbet etti.

Kocaeli Derince’den Ankara’ya dönerken, vatandaşların ısrarı üzerine otomobilinden inen ve ikram edilen çayı içerken sohbet eden Kılıçdaroğlu, Kocaelili vatandaşların çeşitli konulardaki sorularını da cevapladı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yarın kutlanacak Cumhuriyet Bayramını anımsatarak, "Yeni bir ruhla, yeniden, cumhuriyet kuranların bilinciyle hareket etmek, ülkeyi korumak ve daha ileri çağdaş bir Türkiye için birlikte mücadele etmemiz gerekir. Bugün ülkemiz tarihinde hiç olmadığı kadar kötü yönetiliyor, hükümet gayrı meşru görüşmelerin sonucunda gayrı meşru bir zemine doğru itilmiştir. Maalesef çok acı günler yaşıyoruz. Bir köy korucusu elektrik direğine bağlanıp infaz ediliyor ve devletimiz buna karşı çaresiz kalıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu ülkeyi yönetenlerin hızla aklını başına alması, devleti kendi ağırlığı ve gücünü göstereceği bir yöne sokması gerekmektedir" dedi.

"ANKARA’DA İKİ BAŞLI BİR İKTİDAR VAR"

Kılıçdaroğlu vatandaşlarla sohbeti sırasında Ankara’da iki başlı bir iktidar durumu yaşandığını söyleyerek şunları kaydetti:

"Maalesef Başbakan kim bilmiyoruz. Erdoğan Mecliste bir konuşma yaptı Davutoğlu mosmor. Başbakan o mu değil mi belli değil. Biz Abdullah Gül seçilirken istememiş itiraz etmiştik. Ama Cumhurbaşkanı olduktan sonra saygı gösterdik. O nispeten tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı yaptı. Ama bu zat parti lideri gibi konuşuyor."

"CUMHURİYETİ COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, işsizlikten, metropollere aşırı göçten, tarımın sonlandırılmasından şikayet eden vatandaşları da dinledikten sonra şöyle dedi:

"Her şeye rağmen, bütün bu olumsuzluklara rağmen umudunuzu yitirmeyin. Demokraside çözüm basit. Kötü yönetenlere oy vermezsiniz giderler. Daha iyisi gelir. Bu ülkede her zaman daha iyisi vardır. Biz iyi bir kadro kurduk. Bu ülkenin sorunlarını biliyoruz, çözümlerini de belirledik. Hiç merak etmeyin, umudunuzu yitirmeyin, el birliğiyle yeniden bu ülkede coşkuyla cumhuriyet bayramlarını kutlayacağız."

Kılıçdaroğlu, çaylar içildikten ve sohbet tamamlandıktan sonra karayoluyla Ankara’ya doğru yola çıktı.