ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yeni atanan Turgutlu İlçe Yönetim Kurulu'nun görev teslim töreni sırasında yaşanan arbedeyle ilgili, "Manisa İl Yönetim Kurulu tarafından gerekli soruşturma başlatılmıştır. Sorumlular, soruşturmanın sonucuna bağlı olarak, 'kesin ihraç' talebini de içerebilecek bir kararla disipline sevk edilecektir" açıklamasında bulundu.

Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Tüzüğü'nün ilgili maddesine uygun olarak, Manisa İl Yönetim Kurulu'nca atanan yeni Turgutlu İlçe Yönetim Kurulu'nun görev teslim töreninde, kabul edilmesi mümkün olmayan bir tartışmanın yaşandığını belirtti.

Fiziki müdahalelere kadar varan bu tartışmanın, CHP'nin tarihsel geleneğine, disiplin anlayışına ve partililerin birbirlerine göstermekle sorumlu olduğu nezakete ters olduğunu ifade eden Bingöl, şunları kaydetti:

"Kabul edilmesi, affedilmesi, görmezlikten gelinmesi söz konusu olmayan, partiyi kamuoyunda tartışılır kılan bu tablonun sorumlularının belirlenmesi amacıyla Manisa İl Yönetim Kurulu tarafından gerekli soruşturma başlatılmıştır. Sorumlular, soruşturmanın sonucuna bağlı olarak, 'kesin ihraç" talebini de içerebilecek bir kararla Manisa İl Disiplin Kurulu'na sevk edilecektir."