SİVAS (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ramazan ve Kurban bayramında emekliye iki maaş ikramiye vereceğim' diyorum. Kıyameti koparıyor. 'Nasıl verirsin?' diyor. Vereceğim arkadaş, çatlasan da patlasan da vallahi de billahi de vereceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, 7 Haziran'da hep birlikte yeni bir tarih yazacaklarını, Türkiye'yi şaha kaldıracaklarını, bütün sorunları çözmek istediklerini söyledi.

Halk için çalıştıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Biz cebimiz için değil, esnaf, çiftçi, memur, emekli, sanayici, herkes için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Vatandaşlara 7 Haziran'da sandığa gitmeleri çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Giderken geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş bir yurttaşımızı da ikna ederek, 'gel kardeşim yaşanacak bir Türkiye için beraber gidelim, beraber CHP'ye oy verelim' diye ikna edecek misiniz?" diyerek alandakilerden söz aldı.

Oy istenen kişiye AK Parti iktidarları döneminin anlatılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, 13 yıllık AK Parti iktidarında 6 milyonu aşan işsiz, 17 milyon yoksul olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"21. yüzyılın Türkiyesi'nde 17 milyon yoksulumuz var. Aylık geliri bin liranın altında 8 milyon emeklimiz var. Yanlış dış politika nedeniyle Türkiye'ye gelen 2 milyon Suriyelimiz var. 2 milyon Suriyeliye 2 yılda ödenen 5,5 milyar dolar var. Atama bekleyen 350 bin öğretmen var. Bu tabloyu söyleyin bu tablo hoşuna gidiyorsa 'Türkiye fakirleşsin geriye gitsin diyorsanız', 'o oyunuzu verin' deyin. Ama hayır, 'huzur ve barış içinde, kardeşçe, işsizliği, yoksulluğu, yasakları olmayan bir Türkiye istiyorsan gel kardeşim sandığa omuz omuza, dostça kardeşçe gidelim, oyumuzu 'gelin oy verin' denen yere mührümüzü basalım' diyelim."

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bağımsızlık tarihinde ayrı bir yeri olan Sivas'ın mandaya "hayır" dediğini ve net bir tavır sergilediğini anımsattı.

Vatandaşlardan 7 Haziran'da ellerini vicdanlarına koyarak sandığa gitmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, Sivas'taki Askeri Dikimevi fabrikasının İstanbul'a götürüldüğünü belirterek, sandığa gidilip bunu yapanların demokratik yollardan cezalandırılmasını istedi. 

-"İşsizlik sorununu çözeceğim"

Sivas'ta gençlerin işsiz olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"CHP iktidarında işsizlik sorununu çözeceğim, sözüm söz. Onların çocukları KPSS sınavına girmeden doğrudan devlet memuru oluyorlar ama Sivaslının, garibanın, arkası olmayanın, kahvehanedeki Mehmet Efendi'nin, tarlada çalışan Ahmet Efendi'nin çocuğu KPSS'ye giriyor, kurslara giriyor, alın teri döküyor, bekliyor ne zaman devlet memur olacağım diye. Onların çocukları hiçbir sınava girmiyorlar gerek bile görmüyorlar. Otomatikman jet hızıyla devlet memuru oluyorlar. Ben Sivaslı kardeşlerime sesleniyorum. Eğer bu adaletli, hakka hukuka uygun diyorsanız koşa koşa gidin oyunuz verin, sonra da senin çocuğun işsiz kalacak. Hayır bu adaletli değil, bu düzen adaletli bir düzen değil, bu düzeni kim değiştirecekse adaleti getirecekse hakka hukuka kim uyacaksa ben ona oy vereceğim diyorsan adresin yerin belidir, Cumhuriyet Halk Partisi'dir." 

Kılıçdaroğlu, atanamayan öğretmenler konusuna değinerek, Dörtyol'da yanına gelerek çocuk gibi ağlayan ve oğlunun 10 yıldır atanamadığını söyleyen babayı unutamadığını ifade etti.

Atama bekleyen 350 bin öğretmen olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "200 bin dersliğe ihtiyacımız var. Söz CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen kavramı olmayacak. Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi öğrenci ile öğretmeni buluşturacağım. 200 bin ek derslik ihtiyacı var, ihtiyaç varsa yapacağız. Öğretmenlerimiz gidecek çocuklarımızı yetiştirecek" dedi. 

Öğretmenleri ülkenin en saygın kişileri yapacağını bildiren Kılıçdaroğlu, 7 kardeş olduklarını ve sadece kendisinin üniversite okuduğunu anlattı.

Kılıçdaroğlu, kendisini bu duruma getirenin öğretmenler olduğuna dikkati çekerek, onlara her zaman saygı duyduğunu dile getirdi.

-"Eksik olan temiz siyasettir"

"Her sorunun çözümü vardır. Sosyal alanda çözülmeyecek sorun yoktur. Eksik olan temiz siyasettir, halkı düşünen siyasettir" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Şu lafımı unutmayın, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Davutoğlu, Erdoğan için çalışır. Ben halk için çalışırım, sizden birisiyim. Yoksulluğu, açlığı, işsizliği ben bilirim. Benim kardeşlerim var, tanıyor musunuz? Çoluk çocuğumu tanıyor musunuz? Kimin ne işi yaptığını biliyor musunuz? Her birisi onurlu bir yurttaş gibi bir yerlerde çalışıyor. Kimisi emekli. Onların hiçbirisi köşeyi dönmedi. Onun için söylüyorum ben halk için sizler için çalışıyorum. Davutoğlu, Erdoğan ve ailesi için çalışıyor, halk için çalışmıyor. Niye söylüyorum bunu. Ramazan ve Kurban bayramında emekliye iki maaş ikramiye vereceğim diyorum. Kıyameti koparıyor. 'Nasıl verirsin' diyor. Vereceğim arkadaş çatlasan da patlasan da vallahi de billahi de vereceğim."

(Sürecek)