Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Osman Güngör, 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak amacıyla İl Başkanlığı görevinden istifa etti.

CHP’de genel seçim sürecinde uygulanan takvim gereği milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin 25 Aralık’a kadar istifalarını vermeleri gerektiği kararı gereğince 4 yıldır CHP Ordu İl Başkanlığı görevini sürdüren Osman Güngör, bu görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Parti binasında düzenlenen ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın da katıldığı basın toplantısında partililere seslenen Güngör, seçim takvimi gereği il başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Güngör, “4 yıl boyunca sürdürdüğüm il başkanlığım boyunca elimden geldiğinde partimizin başarısı için çalıştım. Parti içi dengelerin yerine oturması, demokratik bir ortam oluşturulması konusunda büyük gayretler gösterdik ve bunda da başarılı olduk. Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adaylığı için görevimden istifa ediyorum. Artık ‘Eski İl başkanı’ sıfatını taşıyorum ama her zaman ve her yerde partimin hizmetinde olacağım. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile dün gerçekleştirdiğim görüşmeden gayet olumlu ve moralli çıktım. Hepinize selamları var. Verdiğiniz ve bundan sonra vereceğiniz destek ve ortak çalışma için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Bu arada CHP’li kadın kolları üyeleri, Osman Güngör’e bir buket çiçek takdim ederek, partiye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler. Güngör, toplantının ardından tebrik yağmuruna tutuldu.