Hatay’da Gezi olaylarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in Balıkesir’de görülen davasını izleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Milletvekili Namık Havutça, duruşmayı değerlendirdi.

Yaklaşık 80 kişi kapasiteli duruşma salonuna Cömert’in yakınları ile avukatları alındı. Mahkeme salonunun dolması ile bazı avukatlar dışarıda kaldı. Daha sonra salonun kapılarının açılması ile bütün avukatlar içeri girdi. Abdullah Cömert’in avukatları mahkemenin kayda alınmasını talep etti. Kısa süreliğine yerinden ayrılan mahkeme başkanı, daha sonra duruşmayı başlattı. Mahkemeye 60 civarı avukatın kaydı yapıldıktan sonra davaya başlandı.

Cömert’in avukatı Hatice Can, davanın Balıkesir’de olduğunu, güvenli bir ortamda sanığın mahkeme salonuna getirtilmemesinin doğru olmadığını söyledi. Can, SEGBİS sisteminin Kenan Evren gibi yerinden kalkmakta zorlanan kişiler için geçerli olabileceğini kaydetti.

Davanın görülmesi esnasında CHP Genel Başkanı Tanrıkulu ve milletvekilleri, Balıkesir Adliyesi önünde açıklama yaptı. Tanrıkulu, "Duruşma saat 15.00 gibi karmaşa ve kargaşa içinde başladı. Bu tür mahkemelerin yapıldığı yere özel hakimler tayin ediliyor. Yargısız infaz, orantısız güç kullanarak, infaz ve faili meçhul cinayetlerde, failleri koruma adına davalar farklı illere götürülüyor. Adalet ihlal edildiği yerde gerçekleşirse adalet olur. Ali İsmail’in davası Kayseri’ye nakledildi. Yıllardır güvenlik mensubu olan sanıklar korunmakta. Bugün olan da budur" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ise, "Burası güvenli bir yer. Eğer değilse sanık neden buraya gönderilmedi? Devlet terörü ile genç kardeşimiz hayatını kaybetti. Devlet terörünü Türkiye yaşamamalı. Burada adil bir yargılama beklerken avukat arkadaşlarımız duruşma salonuna giremiyor. Avukat arkadaşlarımız polis tarafından kameraya alınıyor. Adalet sarayında cübbeli avukatlar nasıl şüphelidir ki kamera ile izleniyor. Böyle bir yargılamadan adalet çıkabilir mi? Bugün adalet adına Balıkesir milletvekili olarak utanç duydum" ifadelerini kullandı.

Duruşma halen devam ediyor.