CHP Balıkesir İl Başkanlığı görevinden istifa eden Muzaffer Mavuk, milletvekilliği seçimleri için aday adayı olduğunu açıkladı.

Balıkesir CHP parti binasında gazetecilere açıklamada bulunan Muzaffer Mavuk, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1970 yılından itibaren her zaman içinde oldum. Parti içi demokrasi mücadelesinde aynı zamanda bir hukukçu olarak ülke çapında mücadele ettim. Bundan sonra partinin iktidar olması için hangi görev verilirse verilsin bir nefer olarak mücadele etmeye devam edeceğim. 2015 genel seçimlerinde Balıkesir’de üye bazında ön seçim yapılması ve kontenjan kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Basın mensuplarının kontenjan kullanılması konusundaki soruyu cevaplayan Mavuk, "Ben kesinlikle kontenjan adaya karşıyım. Ben parti meclisinin aldığı karara da karşıyım. Sağdan oy alabilecek aday gördük, denedik mümkün değil. Her şeyden önce parti için yıllarını vermiş, parti için çalışmış, halk tarafından sevilen isimlerin aday olması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.