TRABZON (İHA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, “Çok tehlikeli bir şekilde Türkiye bir yerlere yuvarlanıyor ve bunu durdurmak için önümüzdeki genel seçimler bir fırsattır” dedi.

CHP Beşikdüzü İlçe Kongresi’ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, 2015 Haziran ayında gerçekleştirilecek olan seçimin demokrasi tarihindeki en önemli seçimlerinden biri olacağını söyledi. Bekaroğlu, “Her dönem her ülkenin değişik sıkıntıları, problemleri olabilir. Bu memlekette maalesef demokrasiye müdahaleler olmuş, onları da aşmış bu millet. Fakat eğer bu halk, bu millet bölünürse, bir birine düşman olursa bunun geri dönüşü yoktur. Bunun bedeli çok ağırdır. Çok tehlikeli bir şekilde Türkiye bir yerlere yuvarlanıyor ve bunu durdurmak için önümüzdeki genel seçimler bir fırsattır” dedi.

Türkiye tarihinde yaşanmadığı kadar bir ötekileştirme süreci yaşandığını savunan Bekaroğlu, “Ülkenin belli kesimleri giderek karamsar hale geliyor. Seçimler yolu ile iktidarın değişmeyeceği bu iktidarında hiçbir şekilde haklarını teslim etmeyeceği kendilerini sürekli mahkum edeceği tarzında düşüncelerin yerleşiyor ve karamsar bir hava oluşuyor. Bu son derece tehlikeli bir gidiştir. Sayın Cumhurbaşkanı bunu ısrarla ve ısrarla devam ettiriyor.

Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde olmamış kadar yargıya müdahale ediliyor. Hukuk ve yargının bağımsız olması gerekiyor. Özerk olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Özgürlük alanlarının giderek daraldığını dile getiren Bekaroğlu, “Eğer bu ülkeyi seviyorsak, geleceğimizi, çocuklarımızı, torunlarımızı düşünüyorsak çok ciddi sorumlulukla karşı karşıyayız. Bu sorumluluk biz 2015 seçimlerinde seçimler yolu ile iktidarın değişebileceğini göstermeliyiz. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin geçmişinde önemli dönüm noktalarında çok önemli tarihi ve hayati işler yapmıştır” şeklinde konuştu.

Başarısızlıkların üzerinde ağlayarak siyaset yapılmayacağını belirten Bekaroğlu, “CHP iktidara gelecek ve tam çoğulcu bir demokrasiyi, eşitlikçi ve özgürlükçü bir demokrasiyi hayata geçirecek. Devlet yaşam tarzı ve inancı, kimliği ne olursa olsun herkesi eşit yurttaş olarak kabul edecek ve onlara yanı mesafede duracak. CHP çalışmaz, içinde kavga olan bir partidir hayır değildir. Bunu göstermek mecburiyetindeyiz. CHP seçkinlerin partisidir halkla ilgisi yoktur böyle olmadığını göstereceğiz. CHP inançlara yaşam tarzlarına ve kimliklerine karışmaz. CHP Kürt meselesinin çözümünü istemeyen meselenin önünde bir tıkaçtır derler hayır CHP barıştan yanadır. CHP bu ülkede yaşayan herkesi eşit yurttaş olarak kabul eden bir partidir. Türkiye’yi büyütmeye devam edecektir Cumhuriyet Halk Partisi” diye konuştu.

CHP Beşikdüzü İlçe Kongresi’nde Kadem Karadeniz ilçe başkanı olurken yönetim kuruluna Selma Kadıoğlu, Hülya Öztürk, Yetkin Kalay, Sunay Kurtoğlu, Mustafa Güntepe, Pirağa Demirbaş, Mustafa Altınsoy, Hüseyin Yıldızlar, Adil Barutçu, Mehmet Diri, Yusuf Keleş ve Mehmet Ali Cora seçildi.