Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Yalova Belediyesi’nin kestiği ağaçlarla ilgili olarak, “Biz arkadaşlarımızı Yalova’ya gönderdik, bir heyet oluşturduk. Olayı inceliyoruz. Orada bir hatamız varsa bunu söylemekten çekinmeyiz” dedi.

Yurt genelindeki CHP’li belediyelerin kardeşliğini öngören “Yerel Yönetimlerde Kardeşlik Projesi” kapsamında Afyonkarahisar’a giden Ağbaba, partisinin il başkanlığında gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı üzerinden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarına yüklenen Ağbaba, sarayın kaçak olduğunu ve bunu tüm dünyanın konuştuğunu öne sürdü.

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ağbaba, bir gazetecinin, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir konuşmasında ‘milletten 4 yıllık yetki istiyoruz’ dedi. Başbakan Davutoğlu da, ‘Size 4 yıllık değil, 4 dakikalık bile yetki verilmez’ dedi. Bu söylemi nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna yanıt vererek şunları söyledi: “Söylediğimiz gibi CHP’nin kentleri nasıl yönettiği belli, onların da ülkeyi nasıl yönettikleri belli. Türkiye özellikle son dönemde dünyada yolsuzluk ve hırsızlıkla gündeme gelen bir ülke. Ayrıca daha önce yüzünü Avrupa’ya dönen bir ülke iken şimdi ise Ortadoğu’da kimse ile ilişkisi olmayan bir ülke konumuna geldik. Çevremizde Suriye, İran, Irak, Lübnan, Tunus ile ilişkimiz yok, Libya’dan kovuluyoruz. Türkiye’yi nasıl yönettikleri belli. Türkiye’nin bugün ihtiyaç duyduğu şey AK Parti iktidarından kurtulmaktır ve Başbakan değil, adeta bir memur veya emir eri gibi davranan fotokopi Başbakan’dan da Türkiye’nin kurtulması gerekiyor. Kentleri nasıl yönetiyorsak, Türkiye’yi de onlardan daha iyi yöneteceğiz.”

“CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ BİR ÇALIŞMA YAPTIK, KAMUOYUNU BİLGİLENDİRECEĞİZ”

Sorular üzerine Yalova Belediyesi tarafından köprülü kavşak projesi kapsamında kesilen çınar ağaçları ile ilgili de açıklamada bulunan Ağbaba, “Biz arkadaşlarımızı Yalova’ya gönderdik, bir heyet oluşturduk. Olayı inceliyoruz. Orada bir hatamız varsa bunu söylemekten çekinmeyiz. Biz her yerde yeşilin, ağaçların kesilmesine karşıyız. Orada bir eksikliğimiz varsa bunu da söyleyeceğiz. Şu anda bir rapor hazırlanıyor, yarın genel başkana sunacağız o raporu. Yalova ile ilgili Cumartesi ve Pazar günü bir çalışma yaptık, kamuoyunu da bu konuda bilgilendireceğiz. Yani öyle bir hata varsa bunu da söylemekten çekinmeyeceğiz. Onu da belirtmek istiyorum. Biz her yerde halkın fikriyle yönetilmesini istiyoruz” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıya katılan Afyonkarahisar’ın Dazkırı Belediyesi ile Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Sultandağı ve Evciler Belediyesi, Tepebaşı Belediye Başkanları arasında kardeş belediye protokolü imzalandı.

Toplantıya Ağbaba’nın yanı sıra CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş da katıldı.