CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun, “Dersim özrüne” ilişkin açıklamalarının ardından tartışmalara CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de katıldı. Ayman, özürün geçersiz olduğunu belirterek "Böyle düşünüyorsa yönetimde işgal ettiği koltuğu bir an önce terk etmelidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun, “Dersim özrüne” ilişkin açıklamaları, parti de tartışmaları beraberinde getirdi. Tartışmalara katılan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Tanrıkulu’nun açıklamalarına tepki göstererek özrün geçersiz olduğunu söyledi. Dersim’de yaşanan olaylara değinen Güler, “Dersim olayı, aşiret ağalığının gerici ayaklanması idi. Aşiret düzeninin yönetim, vergi, yargı, askerlik ayrıcalıklarını sürdürme amaçlı saldırısıydı. Beylik, ağalık, şeyhlik sistemine karşı verilen Cumhuriyetçi cevap, aşiretçi düzenin yerine insan ve yurttaş haklarını inşa etti” şeklinde konuştu.

“TANRIKULU, BÖYLE DÜŞÜNÜYORSA O KOLTUĞU TERK ETMELİDİR”

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, “özür dileme yarışı ne için?” diye sorarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Sezgin Tanrıkulu’nun ’genel başkanın onayı ile söylediğini’ dile getirip, intikam cephesine destek veren özrü geçersizdir. Sezgin Tanrıkulu, böyle düşünüyorsa yönetimde işgal ettiği koltuğu bir an önce terk etmelidir. Feodal aşiret düzenini destekleyen ve Cumhuriyet’in büyük yurttaşlık projesini reddeden bu görüş, mevcut parti politikasının reddi anlamına gelir. Böyle değişiklikleri partilerin genel başkanlık makamları yapamaz. Tek yol vardır. Değişiklik önerisi en yüksek organ olan kurultaya getirilir; orada kabul edilirse gerçekleştirilebilir.”