Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, iç güvenlik paketine ilişkin, “Bu düzenleme açık şekilde Anayasa’ya aykırıdır. Düzenleme böyle geçerse hemen Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, AB Türkiye Raportörü Kati Piri ile görüştükten sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. TBMM gündeminde iç güvenlik yasa paketinin olduğunu ve bunun kabul edilemez düzenlemeleri içerdiğini belirten Hamzaçebi, “Valilere gözaltı yetkisinin verildiği bir düzenlemeyi kabul etmek mümkün değil. Bu hukuk devletinden, kuvvetler ayrılığından çok büyük bir sapmadır. Bunu kabul etmiyoruz. Bu yasal düzenlemeye karşı parlamento zemininde her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bu yasal düzenlemeye karşı çözüm olarak sokağı gösterme gibi düşüncemiz yok. Ancak hükümete şunu tavsiye ediyorum; valilere gözaltı yetkisinin verildiği bir düzenlemenin toplumda tepki yaratmayacağını düşünmek mümkün değildir. Bu düzenleme açık şekilde Anayasa’ya aykırıdır. Düzenleme böyle geçerse hemen Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik sözlerinin de kabul edilemeyeceğini kaydetti.