CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Adana’da gerçekleştirdiği toplantıya az sayıda partili katılınca boş kalan 5 sıra sandalye toplandı. Buna rağmen arka sıradaki sandalyeler boş kaldı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Adana’da CHP’lilerle bir otelde bir araya geldi. İnce toplantı salonuna gelmeden önce yeteri kadar partili gelmediği için toplantı öncesi dizilen sandalyelerden 5 sıra toplanarak kaldırıldı. Buna rağmen arka taraftaki sandalyelerin çoğu da boş kaldı. İnce salona gelerek bir süre oturduktan sonra konuşmasına başladı. Bir partili görevini yapan basın mensuplarına "Önümüzden çekilin İnce’yi göremiyoruz" diye bağırınca İnce olaya müdahale ederek, "Basının önünde basına fırça atarsanız o fırçayı bana yazarlar. Bir kere siz CHP’liyseniz siz yerinizi değiştirin, basına bir şey demeyin" dedi. Partili konuşmaya devam edince İnce, "Bence siz anlayış gösterin, basına fırça atmayın, siz yerinizi değiştirin, partili böyle yapar" diye konuştu. Buna rağmen partili konuşmaya devam edince İnce, "E yani bir CHP’linin CHP’liye yaptığını ancak CHP’li yapar zaten. Böyledir bizim kuralımız" dedi.

Daha sonra özeleştiri yaparak kendilerinin nerede hata yaptığına değinen İnce, şunları söyledi:

"Dört yerde hata yaptık. Bu hataların hepsi bize ait değil. Kimisi askerlerin, kimisi bizim, kimisi MHP’nin, kimisi başkalarının. Birincisi 28 Şubat’tı, 28 Şubat bunları mağdur etti. 1997 yılında Erbakan’a yapılanlar. İkincisi Türkiye’ye 2001’de bir kriz yaşadı. Bu kriz ekonomimizi derinden etkiledi. Sonra ne oldu. Bu krizle ilgili önlemler alındı. Bunlar henüz meyvesini vermeden Sayın Bahçeli erken seçim istedi. 2002 yılındaki erken seçim bunlar için nimet oldu. İkinci büyük hata budur. Üçüncü büyük hata 367 tartışmalarıdır. Bunları mağdur etti. Dindar Cumhurbaşkanı seçeceğiz diye yola çıktılar. Dördüncü büyük hata ise son cumhurbaşkanlığı seçimidir. Taktik yanlıştı, aday yanlıştı, baştan sona yanlıştı. Ben oy verdim, o zaman grup başkanvekiliydim mecburdum. Şimdi olsa vermezdim. Bir kere matematiksel hataydı. Bir kere MHP ayrı, CHP ayrı aday çıkaracaktı, ikinci turda en yüksek aday seçime girecekti."

İnce, 2015 yılında yapılacak genel seçimlerin öneminin çok büyük olduğunu belirterek, "AK Parti bu seçimde başarılı olursa, 330’u bulursa birinci başkanlık sistemi gelecek. İşte o zaman biz yandık demektir" diye konuştu.