Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, 19. Milli Eğitim Şurası’nın eğitimin temel sorunları görmezden gelinerek, bilimsellikten tamamen uzak bir anlayışla yürütüldüğünü söyledi.

CHP’nin kadın milletvekilleri, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Antalya’da yapılan Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararları eleştirdi. CHP’li kadın milletvekilleri adına konuşan Nur Serter, “19. Milli Eğitim Şurası eğitimin temel sorunlarını görmezden gelerek, bilimsellikten tamamen uzak bir anlayışla yürütülmüş ve AK Parti’nin din istismarı projesinin uygulama alanı haline dönmüştür” dedi.

Okul öncesi eğitimde karma eğitimin sona erdirilmesi konusunun iktidarın yandaşı olduğunu iddia ettiği bir sendika tarafından gündeme taşınmasına tepki gösteren Serter, ”Kız çocuklara, hatta kız bebeklere bile cinsiyet odaklı ilkel ve sapkın bir bakış açısının şurada etkin olabildiğinin acı verici bir göstergesi olmuştur” diye konuştu.

9 yaşındaki çocukların okulun sosyal ortamından kopartılarak 2 yıl boyunca hafızlık eğitimi adı altında Kur’an kurslarında Kur’an’ı ezberleyen hafızlar olarak yetiştirilme kararı alındığını iddia eden Serter, Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde alkollü içecek ve kokteyl hazırlama derslerinin kaldırıldığını, sıra otellerde alkol servisinin yasaklanmasına geldiğini iddia etti.

Osmanlıcanın zorunlu ders olarak okutulmasının harf devrimine karşı bir darbe girişimi olduğunu iddia eden Serter, “Osmanlıca dersi sosyal bilimler lisesinde vardı. Şimdi İmam Hatiplere zorunlu ders olarak kondu ama Recep Tayyip Erdoğan’a yetmedi. Böyle bir dil var mı? Osmanlıca diye bir dil yok. Osmanlıca Türkçesi var. Arapça ve Farsça kelimelerin ağırlıklı olduğu, halkın konuşmadığı, sadece eğitimli zümrenin, saray erkanının konuştuğu bir dil bu. Hedef, Arap alfabesini okullara zorunlu olarak sokmak ve yeni Türk harfleri ve harf devrimine karşı bir duruş sergilemek, bir darbe yapmaktır. Zihinlerdeki proje budur. Bunlar Cumhuriyet değerleri ile hesaplaşma hedefinde olan siyasi bakış açısıyla alınmış kararlardır” şeklinde konuştu.

YILDIZ VE İNANÇER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Serter, konuşmasının sonunda Nurettin Yıldız ve Ömer Tuğrul İnançer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayarak, “ Biz CHP’nin kadın milletvekilleri olarak çalışan kadına fuhuş ortamın hazırladığı iddiası ile kamuoyunda bilinen Nurettin Yıldız’a ve ‘inkılap köpekleştirmektir’ diyen ve bu Meclisin çatısı altında konferans vermesine izin verilen Ömer Tuğrul İnançer’e suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı.