ANKARA (AA) - CHP'de "bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resmini indirdiği" iddiasıyla ilgili "tedbirli" olarak kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevk edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın 3 Mart'ta savunma yapması bekleniyor.

Alınan bilgiye göre, en son 17 Şubat'ta bir araya gelen YDK üyeleri, 3 Mart Perşembe günü Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

Toplantıda, daha önce yazılı savunmasını YDK'ya ileten Nazlıaka'nın, sözlü savunma yapması bekleniyor.

YDK, Nazlıaka'nın sözlü savunmasını ve olaya şahit olanları dinleyecek kurulun, parti içinde tartışmalara yol açan olayla ilgili en kısa sürede kararını vereceği ifade edildi.

Nazlıaka, YDK'ya verdiği yazılı savunmada, partisinden üç milletvekili ile yaptığı özel bir sohbetin, "çarpıtılmış bir şekilde" basına aktarıldığını ileri sürmüştü.

Haberlerin basında yer almasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu alarak, iddialarla ilgili bilgi verdiğini anlatan Nazlıaka, parti yönetiminin gerekli işlemleri yapmaması nedeniyle tartışmanın kamuoyunda büyüdüğünü iddia etmişti.

Tedbir kararına dava

Olay nedeniyle "mağdur" edildiğini savunan Aylin Nazlıaka, Parti Meclisinin, hakkında aldığı "tedbirli" kesin ihraç kararıyla ilgili YDK'ya itirazda bulundu.

YDK Başkanı Uğur Bayraktutan'ın Artvin'de bulunması dolayısıyla, Başkan Yardımcısı Sezgin Kaya başkanlığında 17 Şubat'ta toplanan YDK, bu itirazı oy birliğiyle reddetti.

Nazlıaka, YDK'nın itirazı reddetmesini geçtiğimiz hafta mahkemeye taşıdı.

Dava dilekçesinde, YDK'nın "tedbir" kararı verme yetkisine sahip olmadığını savunan Nazlıaka, bu şekilde, Siyasi Partiler Kanunu ve Parti Tüzüğü hükümlerine aykırı hareket edildiğini öne sürdü.