CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Ölülerimiz için bir Karacaahmet Mezarlığımız var yeşillik olarak, dirilerimiz için Validebağ Korusu var" dedi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında İstanbul’un Anadolu yakasında insanların nefes alabileceği en büyük yer olarak Validebağ Korusu’na "göz dikildiğini" belirten CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Ölülerimiz için bir Karacaahmet Mezarlığımız var yeşillik olarak, dirilerimiz için Validebağ Korusu var. Son bir kaç yıldır burayı betonlaştırmak için çaba gösteriyorlar. Halk orada direniyor" dedi.

Dün sabaha karşı Üsküdar Validebağ Korusu’na dozerlerin girdiğini kaydeden Özkes, "Halka rağmen bir şeyler elde edemeyince cami kartını kullanıyorlar. Cami birleştiren, bir araya getiren anlamındadır. Yeşili korumak için direnenleri camiye karşı direnenler gibi göstererek şeytani bir hileye başvuruyorlar. Rahmanilik görüntüsü altında şeytanilik yapılıyor" diye konuştu.

Özkes, 17 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı verildiğini hatırlatarak, "AKP iktidarında rüşvet ve yolsuzluklar için takipsizlik veriliyor ama 77 milyon insan ise makul şüpheyle takip ediliyor. Mahkemede 17 Aralık ile ilgili takipsizlik kararı verildi ama şayet inanıyorlarsa hakimlerin hakimi yüce Allah’ın takibinden kurtulamazlar" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanı Hazım Zeki Sergi de, din görevlilerinin atamaları ve mevcut sorunlarına ilişkin açıklama yaptı.