Cumhuriyet Halk Partisi Orhangazi İlçe Başkanı Mehmet Dalyan, görevinden istifa edip milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

CHP’nin Bursa’daki ilk aday adayı olan Dalyan, bir nefer olarak çalışacağını söyledi. Dalyan’ın aday adaylığı açıklamasına CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik’in yanı sıra Orhangazi teşkilatı yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları ve parti üyeleri katıldı. Aday adaylığı açıklaması sık sık alkışlarla kesilen Dalyan, 2007 yılında Çakırlı’da belde örgütünün kurucusu olarak siyasete girdiğini, 2009 seçimlerinde ise belde belediye Başkanı seçildiğini ifade etti.

Dalyan, kavgadan bağırışlardan uzak kalmaya özen gösterdiklerini bildirerek, “Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte ilçedeki bütün faaliyetlere katıldık. Yanlışları basın aracılığıyla duyurduk. Bölge ve ülke meselelerinin çözümüne katkıda bulunmak üzere aday adayı oldum. Önümüzdeki günlerde bu sürecin neresinde olursam olayım partimin emrinde bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğim. Elime mikrofon verirlerse konuşacağım, sandalye verirlerse taşıyacağım” diye konuştu.

CHP’de Mehmet Dalyan’dan boşalan ilçe başkanlığı görevine ise ilçe sekreteri Sevim Durmuş getirildi.