CHP Isparta Gençlik Kolları tarafından parti binasına asılan "17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası" yazılı pankart, savcılık kararı ile polis tarafından indirildi.

Pankart dün akşam saat 20.00 sularında asılırken, emniyet yetkilileri parti binasına gelerek pankartın kaldırılmasını istedi. CHP İl yönetimi pankartı mahkeme kararı olması halinde indirebileceklerini söyledi. Emniyet yetkilileri ise Aydın’da yaşanan benzeri bir olayı örnek göstererek, yeniden pankartın kaldırılmasını istedi. CHP yönetimi Isparta için özel bir mahkeme kararı olması gerektiğini belirterek pankartın indirilmesine izin vermedi. Parti yönetimi gece geç saatlere kadar pankart nöbeti tuttu.

KARAR ÇIKTI, PANKART İNDİRİLDİ

Polis, bugün sabah saatlerinde Cumhuriyet Başsavcısının talimatıyla olay pankarta el koydu. İndirilen pankartın yerine yine CHP Gençlik Kolları tarafından bir başka pankart asıldı.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, CHP Genel Merkezi tarafından 17-25 Aralık tarihlerinin "Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası" ilan edildiğini belirterek, "Geçen sene 4 Bakanın istifa etmesiyle sonuçlanan ve büyük oranda AK Parti iktidarına yakın üst düzey bürokratların, banka müdürlerin, Bakan yakınlarının bulaştığı yolsuzluk operasyonu sürecinde tüm bilgi, belge ve kanıtların kamuoyuna yansıdığını hepimiz biliyoruz. Bu sürede o zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sürece el konuldu. Bu süreçte hakimler, polisler, savcılar görevden el çektirildi. Bu kadar açık olan yolsuzluğun aleni bir şekilde belgesi mi olur sözünü adeta teksif edercesine paraların, para sayma makinelerinin, kayıtların, telefon görüşmelerinin açıkça ortada olmasına rağmen yargının yaptığı operasyonların üstü örtüldü" dedi.

MUHARREM İNCE’DEN MESAJ

Öte yandan CHP Isparta Gençlik Kolları’nın il binasına astığı 4 maskeli pankart sosyal medyada ses getirdi. CHP’li Muharrem İnce attığı tweet ile "Isparta il başkanımız parti binasına bir afiş asmış. Polis indir diye tehdit ediyor. Ey Isparta ayağa kalk ve hırsızlığa dur de" dedi.