ŞIRNAK (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Hükümetin terör olaylarının yaşandığı bölgelere büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini belirterek, "Daha iyi daha yaşanılabilir bir Silopi ve Şırnak'ı el birliği ile oluşturacağız" dedi.

Bakan Yılmaz, Silopi ilçesinde düzenlenen istişare toplantısının ardından yaptığı açıklamada, çok daha güzel ve planlı bir Silopi için adımları atacaklarını ifade ederek, Silopi'de zarar ziyan tespitlerinin tamamlandığını açıkladı.

TOKİ tarafından yapılacak konutlara ilişkin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin yeni bir imar planı çalışması sürdüğünü ve ilçenin riskli alan ilan edildiğini anımsatan Yılmaz, zarar gören haneler ile ilgili çalışmalarının belli bir aşamaya geldiğini kaydetti.

Bakan Yılmaz, 10 bin liraya kadar zararı olanların zararını hemen telafi edici çalışmaları başladıklarını, dosyalar hazırlandığını, hızlı bir şekilde bunları karşılayacaklarını, 5 bine yakın hanenin bundan yararlanacağını bildirdi.

"Daha iyi daha yaşanılabilir bir Silopi ve Şırnak'ı el birliği ile oluşturacağız"

"Hükümet terör olaylarının yaşandığı bölgelere büyük yatırımlar yapıyor" diyen Yılmaz, bu çerçevede gençlere ilişkin çalışmaların bulunduğunu, daha önce ilçede 400 kişinin İş-Kur'a bağlı çalıştığını, 800 genci daha ilave ettiklerini ve şu anda başvuruların alındığını, 21 Mart itibariyle 800 gencin daha 9 ay boyunca çalışma imkanına kavuşacağını anlattı.

Bakan Yılmaz, bu çalışmanın yerel ekonomiyi canlandırma konusunda bir katkı sunacağını belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Aynı çalışmayı Cizre ilçemiz ve diğer ilçelerimiz için de aşama aşama gerçekleştiriyoruz. Cizre'de zarar ziyan tespit çalışmalarına başlandı. Bu çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz Silopi bir örnek olacak. Silopi'de ne yaptıysak oralarda da benzer çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sadece Cizre ilçemizde 2 bin gencimize toplum yararına çalışma imkanı sağladık. Onlar da 21 Mart'ta başlayacaklar göreve. Mesleki eğitimler de vereceğiz. Bu bölgelerimizi imar edeceğiz. Daha iyi daha yaşanılabilir bir Silopi ve Şırnak'ı el birliği ile oluşturacağız."