Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapının tek başına bütün bu kurguyu kuracak, idame edecek zekaya, bilgiye ve beceriye sahip olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası medya kuruluşlarının bunların gözyaşlarını masum göstermeye çalıştıklarını ifade ederek, “Günlerdir bazılarının TV ekranlarından gazete sayfalarından ağladıklarını görüyorsunuz. Bakıyorsunuz şu kadar kişi alındı, alınıyor diye haberler. Hani siz örgüt değildiniz? Siz örgüt olmasanız bunları nereden bileceksiniz. Bunu bildikleri için bazıları evlerinde değil, gazetelerin içinde beklemeye başladılar. Eğer dürüstseniz samimiyseniz çağrıldığınızda gelin teslim olun. İşledikleri ihanet suçlarının ne olduğunu çok iyi biliyorlar. O yüzden de kendilerine görev araçlarını iyi kullanıyorlar. Sadece TÜBİTAK içinde yaptıkları bile bunların nasıl bir ihanet içinde olduklarını gösteriyor. Bakın bazı uluslararası medya kuruluşları bunların gözyaşlarını masum göstermeye çalışıyorlar. TÜBİTAK’taki ihanetleri engelleyerek, maşaları tasfiye ederek Türkiye dışındaki unsurların planlarını bozuyoruz. O yüzden sadece içeride değil dışarıda da feryat var” dedi.

“Paralel yapı tek başına bütün bu kurguyu kuracak, idame edecek zekaya bilgiye beceriye sahip değildir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bunları maşa olarak kullanan bir üst akıl var. Tabii bunun uzantıları da var. Bir yıl boyunca biz bunların inlerine girdik. Örneğin TÜBİTAK bunların inlerinden biri haine getirilmişti, oraya girdik. Emniyet gibi, TİB gibi, KOSGEB gibi bütün bu inlerine girdik. Ama yargı bunlara bir şey yapamaz durumdaydı. Yargıyı da tehditlerden ve şantajlardan kurtardık. 1 yıl boyunca çalıştık. Artık yargı da bunların üzerine gidecektir. Artık masumların ceza aldığı bir Türkiye yok. O yüzden kimse timsah gözyaşı dökmesin. Özellikle medya ve siyasetin ulusal ve uluslararası algı operasyonlarından uzak durması büyük bir sorumluluktur.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkes ak ile karanın ayrılacağı bu dönemde sorumluluk alması gerektiğini belirterek, “Gemiyi daha ilk rüzgarda terk edip binlerce kilometre uzağa kaçıp oradan korkakça ihanet şebekesini idare edenler var. İşlediği suçun boyutunu bildiği için korkup kaçanlar var. Bunların hepsi tek tek ortaya çıkacak. Bunların hepsi yurt içinde olduğu gibi yurt dışındaki inlerinde de takip edilecek. İnşallah bundan sonra her kurum kendi işini yapacak. Sadece atan için millet için bayrak için çalışacak" diye konuştu.

TÜBİTAK’ın bu dönüşümü çok daha farklı bir şekilde gerçekleştirmenin neticelerini bugün atılan imzalarla verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ARGE projelerinde savunma sanayinde ayrı ve özel bir yere sahibiz. Bu konuda TÜBİTAK’ın üzerinde çok önemli görevler var. Bana göre TÜBİTAK bu işin olmazsa olmazıdır. Ve savunma sanayinin her alanında kendi ihtiyaçlarımızı burada gerçekleştirmek zorundayız. Bu artık bir özgüven meselesi. Ben bu özgüveni hocalarımızdan gençlerine kadar buradaki herkeste görüyorum. Bir cumhurbaşkanı olarak bu özgüveni görmeliyim. Bizim hocalarımızın artık gençlere, gençlerin de hocalarına güvenmesi lazım. Ve ’biz yapacağız, üreteceğiz’ demeleri lazım. Hamd olsun verdiğimiz emeklerin, yaptığımız fedakarlıkların karşılığını da almaya başladık. Bugün ülkemiz savunma sanayi 5 milyar doları aşan üretim gücüne ve 1 buçuk milyar dolarlık ihracat kapasitesine ulaştı. Bu alanda artık dünya çapında söz sahibi ülkeler arasına girdik. Bütün bu adımlar özgüvenin neticesinde. Biz bunları hem kendimiz için kullanacağız hemde başlayan taleplere cevap vermeye başlayacağız. Milli piyade tüfeğimiz başta olmak üzere savunma sanayimizin her alanında çok iyi sonuçlar alıyoruz. Artık 250 km menzilli füzelerle övünemeyiz. Biz 1500-200-2500 km menzilli füzeler üretmeliyiz. Bunu başarmakla muktedir miyiz? Evet muktediriz. Bugün imzaları atılan TÜRKSAT 6A uydusu bizi çok daha yüksek seviyelere çıkaracak. Şimdi Sabiha Gökçen Havalimanının yanında ağırlıklı olarak bu doğrultuda faaliyet gösterecek ülkemizin en büyük Teknoparkı’nı kuruyoruz. İnşallah 2023’te özellikle savunma sanayimizi dışa bağımlılıktan tamamıyla kurtardığımız bir kırılma noktası olacak. Şu ana kadar emeği geçen tüm kardeşlerime ve bu aşamadan itibaren Türkiye’nin bu iftihar tablosunda görev alacak tüm kardeşlerime başarılar diliyorum” dedi.