Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da yapımı tamamlanan okulların toplu açılış töreninde konuştu.

Amerika kıtasının Kristof Kolomb’dan daha önce Müslümanlar tarafından keşfedildiğine ilişkin iddiaların bilim adamları tarafından dile getirildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konudaki eleştirilere de yanıt verdi. Cumhurbaşkanı, "Bu işin uzmanlarından önce, bu iddianın yurt dışındaki muhataplarından önce bizim ülkemizin bir kısım gençleri, araştırmadan, incelemeden, yapılan tartışmalara hiç bakmadan, buna itiraz etmeye, bununla istihza etmeye başladılar. Sadece gençler değil, koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar. Niye? Çünkü bunlar bir Müslümanın bunu yapabileceğine inanmadılar. Bu milletin evlatlarının bunu yapabileceğine hiçbir zaman inanmadılar. Bunlar, ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç’e indirdiğine de inanmıyorlardır. Bir karanlık çağı kapatıp bir aydınlık çağı açan liderlere de inanmadılar. İşte bu özgüven eksikliğidir" dedi.

"TEK TEK SÖKTÜK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da 155 eğitim tesisinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yarım milyar lira kaynakla Ankara’ya eğitim tesislerini kazandırdıklarını belirterek, "Biz bir kırılma noktası yaşadık. O günler gerçekten çok acıydı. Bir daha o günleri inşallah görmeyeceğiz. 28 Şubat’ta İmam Hatip’in orta okul bölümleri kapatıldı. Bir baba olarak bu acıyı çok iyi bilirim. Bu sıkıntıyı çekmemiş olanlar bunu anlamaz. Adaletsizliği biz ortadan kaldırdık. Kat sayı adaletsizliğini ne son verdik. Başörtüsü yasağını kaldırdık. O zulüm de artık sona ermiş oldu. İmam Hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük" diye konuştu.

İmam hatiplerdeki öğrenci sayısının 15 kat arttığına dikkat çeken Erdoğan, "Daha çok çalışacağız, hayırseverlerimiz talebi karşılamak için daha çok seferber olacaklar. Çok çalışacağız, hocalarımızın da size olan himayesi, sizlere verecekleri ilim irfan sizleri çok farklı yerlere taşıyacak. Bilgi yetmiyor, hikmete de ihtiyacımız var. Tüm imam hatip öğrencilerinden bir arzum, bir ricam var. Bir imam hatipli büyüğünüz olarak söylüyorum. 4 çocuğu da imam hatipte okuyan bir baba olarak söylüyorum. O eski günlerin gelmesine izin vermeyeceksiniz. Eski yaşananlardan ibret alacaksınız. Çalışacaksınız, Avrupa’da sürgün gibi okuyan büyüklerinizi unutmayın. Sizler ibreti aldınız, eski Türkiye’ye dönüşe mahal vermeyeceksiniz. Uzun bir mücadele verdik, başörtüsünü yasakladılar sabrettik" ifadelerini kullandı.

2071 HEDEFLERİ

2071 hedeflerine ulaşmak için çok çalışılması gerektiğini belirten Erdoğan, "Bu kutlu mücadele artık sizlerin sırtlarında ilerleyecek. Başörtüsüne, insan hakkına uzanan eli sizler geri iteceksiniz. Sizler mani olacaksınız. Sizin yükünüz ağır. Sizin yolunuzda engeller var. Menzile ulaşacaksınız yürekten inanıyorum. Gençlerimiz arasında ciddi kötü alışkanlıklar yaygınlaşıyor. Sigaradan tutun da, uyuşturucuya kadar… Gönül dünyanıza bunları sokmamalısınız. Gençliğe örnek verecek gençler olacağınıza inanıyorum. Biz imam hatip okullarının açılmasını nasıl savunduysak meslek liselerini de o kadar savunduk. 70 milyonun hakkını savunduk. Adaletimizin gereği budur. Talebi karşılamak için imam hatip açarken ondan daha fazla anaokulu açtık" dedi.