Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanı bu devletin başıdır ve bu devletin başı olarak da yetkisini kullanır. Vesayetlerle hareket eden birisi değilim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret etti. Ziyaret öncesi Türk-İş ve Türk bayrağının yanında Cumhurbaşkanlığı forsu olan Türk bayrağı da göndere çekildi. Ziyarete daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. İlk kez Türk-İş’e cumhurbaşkanlığı düzeyinde ziyaret gerçekleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem sendikalar ile ilgili sorunları dinlediğini hem de bazı sorunları Bakan Çelik ile birlikte yerinde tespit ettiklerini ve aralarında çözümler üretme noktasında görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Erdoğan, “Özellikle asgari ücret çalışmalarının yapıldığı son anlarda Bakanımız ve hükümetimiz bunu bir an önce neticelendirerek, şu ana kadar bu pozitif algının devamını sağlarlar. Bugünkü ziyaret bu anlamda verimli geçti” dedi.

Daha önce başbakan iken Türk-İş’i ziyaret ettiğini kaydeden Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak ilk kez ziyaret ettiğini ifade etti. "Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek misiniz?" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasa’nın çizmiş olduğu çerçeveler içinde yönetilen bir Cumhuriyet olduğunu belirterek, Anayasa’da Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinin belirlendiğini söyledi. Cumhurbaşkanı’nın Anayasa çerçevesinde Bakanlar Kurulu’na belli durumlarda başkanlık edebileceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

“Binali bey, böyle bir tarih verip vermediği konusunda kendisi ‘böyle bir tarih vermedim’ diyor ama biz Sayın Başbakan ile de konuyu görüşerek ayın 19’unda Bakanlar Kurulu’nu Beştepe’de toplayacağım ve Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğim. Bunun dışındaki şeylerde de Cumhurbaşkanı’nın üzerinde kimse vesayet kurmaya kalkmasın. Cumhurbaşkanı bu devletin başıdır ve bu devletin başı olarak da yetkisini kullanır. Vesayetlerle hareket eden birisi değilim. Tam aksine hükümetiyle uyum içerisinde olan, hükümetine güç katmaya çalışan, hükümetimizin başarılı olması şahsımın başarılı olması anlamına gelmez. Tam aksine ülkemizin 2023 hedeflerini yakalaması ve muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması anlamına gelir. Bizim Bakanlar Kurulumuz bu şekildeki belli aralıklarla, zaman zaman olur. Bu tür bir araya gelişimiz kimseyi rahatsız etmesin. Çünkü bu rahatsızlık vesilesi değil, birlikte gelişmeleri değerlendirme ve ‘nasıl adım atabiliriz’ bunları konuşma. Yani hükümetle Beştepe’nin veya Cumhurbaşkanı’nın kopuk, bize farklı bakışlar sergileyenleri sevindirir. Biz onları sevindirmeye hep niyetli değiliz. Gayet güzel bir çalışma olacağı inancındayım.”