Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerek Irak ve Suriye’de yaşanan acı olaylarda, gerekse dünyanın çok değişik yerlerindeki cereyan etmekte olan mazlumun, mağdurun ve yardımca ihtiyacı olanların yanında oldu ve yanında olmaya devam edecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’tan Türkiye’ye sığınan ve Türkiye’de ikamet eden Ezidilerden oluşan heyeti kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ezidileri Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bölgenin içinden geçtiği bu kritik, çalkantılı süreç içerisinde yapacakları bu görüş alışverişinin hayırlara vesilesi olmasını Allah’tan dilediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gerek Irak ve Suriye’de yaşanan acı olaylarda, gerekse dünyanın çok değişik yerlerindeki cereyan etmekte olan mazlumun, mağdurun ve yardıma ihtiyacı olanların yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini kaydetti.

“İNSANİ DEĞERLERE VURGU YAPAN BİR POLİTİKA BENİMSEDİK”

Olayların yaşandığı bölgede etnik kimliğine, diline, dinine, rengine ve mezhebine bakmadan yaşanan mağduriyetleri gidermenin, yaralara derman olmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkelerindeki şiddetten kaçan komşularımıza yönelik açık kapı politikası izliyor, zorla geri göndermeme ve sınırdan geri çevirmeme ilkelerini titizlikle hayata geçiriyoruz. Suriye ve Irak’ta yaşanan krizin ilk anlarından itibaren ilkeli ve vicdani, insani değerlere vurgu yapan bir politika benimsedik” dedi.

Ezidiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini kabul etmesinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.