Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Prim borçlarını ödeyemediği için emeklilik hakkını kazanamayan Bağ-Kur’lu kardeşlerimize Halkbank, 0,97 aylık faizle ve 36 ay vadeli olacak bir kredi verecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium’daki 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası’nda esnafa emeklilik müjdesi verdi. Esnaf ve sanatkara krediler noktasında tarihi iyileştirmeler yapıldığını belirten Erdoğan, "Esnaf ve sanatkarımızın kredi faizi 2002 yılında yüzde 47 iken, bugün yüzde 4’e kadar çekildi. Esnafımızın kullandığı kredi miktarı 153 milyon liradan 80 kat artışla 12 milyar liraya ulaştı" diye konuştu.

Prim, SSK, oda ve birliklere olan borçlar konusunda da iyileştirmeler yapıldığını anlatan Erdoğan, 6552 sayılı Torba Yasa ile Bağ-Kur’lu esnafın SKK’ya olan prim borçları konusunda da bir yapılandırma hakkı getirildiğini hatırlattı. Esnaf ve sanatkara müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün öğleden sonra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Halkbank ile bir protokol imzalayacak ve bununla emeklilik imkanı var. Fakat prim borçlarını ödeyemediği için emeklilik hakkını kazanamayan Bağ-Kur’lu kardeşlerimize bankamız, 0,97 aylık faizle ve 36 ay vadeli olacak bir kredi vermek suretiyle Bağ-Kur’lu bu borçlarını ödeme imkanını yakalayacak. Emeklilik hakkını kazandığı gibi de bütün sosyal haklardan hemen anında istifade etmeye başlayacak. Bu yapılandırma kredisinden istifade edecek olanların sayısı 279 bin 422 Bağ-Kur’lu. Şu anda hükümetimizin bu noktada atacağı adımla yapılandırmaya konu miktar 3,6 milyar lira ve tüm Bağ-Kur’lu kardeşlerime Halkbank’ın SGK ile yapacağı bu protokolle birlikte şu anda gerçekten güzel bir imkan hazırlanıyor. Bu imkanın tüm esnafımıza, tabi kredi borcunu çektikten 3 ay sonra ödemeye başlayacak. Bir de bu imkan geliyor. Böylece artık Bağ-Kur’lu emekli olma noktasındaki sıkıntısını aşmış olacak. Bunun hayırlı olmasını, tüm emeği geçenlere, bakanımız Halbank yönetimi ve hükümetimizi kutluyorum, tebrik ediyorum, hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.