Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uşak’ta katıldığı AK Parti il kongresine verdiği kentsel dönüşüm müjdesi vatandaşları memnun etti.

Uşaklılarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir kentsel dönüşüm müjdesi verdi. Şehre gelişi esnasında TOKİ ve Uşak Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesi’ni havadan incelediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uşak bize Selçuklu’nun, Osmanlı’nın, darbeciler tarafından darağacında şehit edilen Başbakan merhum Adnan Menderes’in emanetidir. Uşak Ege bölgesinin tarım, ticaret ve sanayi merkezine dönüştü. Bizler de son 15 yıldır emanetimize gözümüz gibi bakmaya çalışıyoruz. AK Parti dönemlerinde Uşak her açıdan kalkındı ve büyüdü” dedi.

Uşak’ta bu güne kadar 6,5 milyar lira yatırımın yapıldığına işaret eden Erdoğan, yeni bir kentsel dönüşüm çalışmasının müjdesini verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü, "Eğitimde bin 186 yeni derslik inşa ettik. Bugün 33 bini aşan öğrencisiyle fakülte ve yüksek okullarıyla Uşak’a modern bir üniversiteyi kazandırdık. Uşak’ta biri 400 yataklı 5 hastaneyle, 13 birinci basamak sağlık kuruluşu olmak üzere toplam 18 sağlık tesisi inşa ettik. Devlet hastanemizi 200 yataklı bir ek binayla büyütüyoruz. TOKİ kanalıyla Uşak’ta 3 bin 517 konutu tamamladık, 777 konutun da inşası devam ediyor. Fakat en çok hoşuma giden de ne oldu biliyor musunuz? Şu meşhur Tabakhane Deresi vardı ya rezillik, pislik. Bu ’Medeniyiz, çevreciyiz’ diyenler, bu dereyi görmüyorlar mıydı? Ne yaptılar? Bu Tabakhane Deresi’ni şimdi görüyorsunuz. Kalktı mı? Kalktı. DSİ’ye teşekkür ediyorum. TOKİ de bu projeyi, oradaki bütün binaları dönüşümle kaldırarak şu anda dükkanlarıyla, konutlarıyla hakikaten bambaşka bir şehircilik örneği oluşturdu. Şimdi kalan bir kısmı daha var. Orayı da tamamen yıkıyoruz. Bazı arkadaşlar seçime bir sene kaldı, yıkarsak yetiştiremeyiz diyormuş. Kim diyorsa bunu, böyle bir şey yok. Hemen yıkıyoruz, temizliyoruz, yerine de hemen diğer tarafta olduğu gibi projemize başlıyoruz”