Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Alevilere Muharrem ayı vesilesiyle iftar verdi. Bu iftar, yeni Cumhurbaşkanlığı binasının ilk davetlileri olarak da tarihe geçti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ilk konukları Muharrem ayı vesilesiyle düzenlenen "Muharrem Aşı" davetiyle Aleviler oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine aralarında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Alevi Vakıfları Federasyon Başkanı Remzi Akbulut, TOBB Üniversitesi’nden Rıza Yıldırım, Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu ile Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt’un bulunduğu yaklaşık 20 kişi katıldı.

Erdoğan, Başbakanlık görevini yürütürken daha önce Alevi vatandaşlara bir iftar daveti vermişti. Katılımcılar, Alevi inancına uygun olarak düzenlenmiş yuvarlak bir masanın etrafında oturuldu. Su, toprak kaplarda sunuldu, sofrada bıçak yer almadı. Yemek olarak çorba, sebze yemeği ve aşure ikram edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alevilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.