Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı kongrede ilkokul anısını anlattı. Öğretmeninin kendisini bir piyeste Başbakan rolünde oynattığını söyleyen Davutoğlu, “Okula yürüyene kadar çizmelerim çamur içinde kalmıştı. Seçimi kazanmış Başbakan olarak okulda çamurlu çizmelerimle konuşma yaptım. Bir müddet bana ‘çamurlu başbakan’ diye isim taktılar” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Bahçelievler İlçe Kongresi’ne katıldı. Kongrede 1969 yazında henüz 10 yaşında bir çocukken ailesi ile birlikte Bahçelievler’e geldiğini anlatan Davutoğlu, “Gerçek anlamda bahçeli evimizi hatırlıyorum. Burası bana anamı, babamı amcamı, bütün ailemi hatırlatıyor. Her zaman Bahçelievler zihnimde güzel hatıralarla yer alıyor. Onun için Bahçelievler davet etti mi gelmemek olmaz” dedi.

“ÇAMURLU BAŞBAKAN DİYE BANA İSİM TAKTILAR”

Davutoğlu İlkokul öğretmeni Müzeyyen Kızanlıklı’nın da kendisini için önemli bir yerin olduğunu hatırlatarak okul yıllarındaki bir anısını şöyle anlattı:

“Allah rahmet eylesin. Tek başına yaşıyordu. Ziyaret ederdim. Evinde not düşmüştü. ‘Başıma bir şey gelirse oğlum Ahmet’i arayın’ O zaman Bahçelievler boş arsalardan ibaret. Kış günleri çizmeler giyerek okula ulaşırdık. Hocam bana görev vermişti. Türkiye’de demokrasi ve seçimlerle ilgili bir oyun yazmamı istedi. Arkadaşlarla yazdık. O oyunda benim Başbakan rolünü oynamamı istedi. Allah rahmet eylesin. Hala o günü hatırlarım. Çizmeleri giydim çok da düzenli biri olmadığım için çizmelerle okulda yürüyene kadar çizmelerim çamur içinde kalmıştı. Seçimi kazanmış başbakan olarak okulda çamurlu çizmelerimle konuşma yaptım. Bir müddet bana ‘çamurlu başbakan’ diye isim taktılar.”

Bayram öncesi Bahçelievler sokaklarında dolaşarak eski hatıralarını yad ettiğini söyleyen Davutoğlu, “Babamın komşularını gördüm, annemle selamlaşan teyzelerin elini öptüm, helallik istedim. Bizde adettir yola çıkınca helallik istenir. Nihayetinde hak ve doğru olan bir yol ancak helalleşerek çıkılacak bir yolduk. Başbakanlık görevini alınca ilk fırsatta geldim bütün o aile dostlarında helallik istedim. Hepsinin duasını aldım. Buradan bir kez daha bütün o komşularımıza selam ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bahçelievler’de bugün eğer çok sağlam bir damar varsa onların gayretleriyle var” şeklinde konuştu.

“SEÇİMLERDE YÜZDE 60’DAN AŞAĞISI KABULÜMÜZ DEĞİL”

Davutoğlu konuşmasında Bahçelievler teşkilatından seçim için söz de alarak, “Bahçelievler’de çıkacak netice herkes tarafından yorumlanacak bir netice olacak. Hep 48-50 bandında olan Bahçelievler oylarını 60-70 bantlarına çekmemiz lazım. Çağrılar davetler güzeldir ama onun da sorumluluğunu yapmak lazım. Önümüzdeki dönemde inşallah yüzde 60’dan aşağısı Bahçelievler’de kabulümüz değildir. Söz veriyor musunuz. 2015 Haziran’ına kadar gece gündüz Bahçelievler sokaklarını dolaşarak, her kapıyı çalarak destek istmeye hazır mısınız” ifadelerini kullandı.

“BAŞKA PARTİLERDE SANCI DOLU OLACAK SÜREÇLER, AK PARTİ’DE KARDEŞLİK İÇİNDE YAŞANDI”

Davutoğlu başka partilerde sancı ile yaşanabilecek süreçlerin AK Parti’de kardeşlik ile çözüldüğünü belirterek şunları söyledi:

“Ak Parti hareketinin bağrından iki Cumhurbaşkanı çıktı. Biri diğerine onurla görev tevdi etti ve sayın Cumhurbaşkanımız halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olarak koltuğa oturdu. Dün kendisi ile konuştum Bahçelievler’e selam etti. Görevi ben devraldım. Başka partide olsa sancılarla dolu olacak bu süreç AK Parti’de kardeşlik bilinci ile yaşandı. İşte AK Parti farkı bu. Herkes AK Parti’de acaba bir hareketlilik olur mu diye beklerken o hareketlilik CHP’de oldu. Diğer partiler durumu takip edeyim telaşı içindeyken AK Parti seçimlere gitmeden önce genel kongreyi vaktinde yapma kararı aldı ve ilçe kongrelerimize başladık. İl kongrelerimizle devam edeceğiz. Bizde bu kardeşlik olursa AK Parti’nin de Türkiye’ni istikbali parlaktır”