KONYA (AA) - Konya İçin Birlikteyiz Platformu'nu oluşturan sivil toplum kuruluşları, sendikalar, esnaf, borsalar, gönüllüler, vakıf ve dernekler, genel seçimde Başbakan Ahmet Davutoğlu'na destek için bir araya geldi.

Bir otelde gerçekleştirilen programda, Konya İçin Birlikteyiz Platformu'nu oluşturan kuruluşlar, vakıf ve dernekler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, esnaf, borsalar ve gönüllülerin ortak bildirisi okundu.

Bildiride, Konya'nın tüm ilçeleri ve mahallelerindeki halkın, Başbakan Davutoğlu'na destek olmak için onun etrafında bir araya gelmek istediği ve her zaman hemşehrileri Davutoğlu'nun seçimlerde yanında olmak istedikleri vurgulandı.

Ardından, toplantıya katılan eski MHP Konya İl Başkanı Yusuf İnanç, eski Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, eski Refah Partisi Konya Milletvekili Mustafa Ünaldı, Konya için bu seçimde Başbakan Davutoğlu'nun desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 

Toplantıya telefonla bağlanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün Konya'da gerçekleştirdiğiniz Konya İçin Birlikteyiz Platformu toplantısı için bizzat teşekkür etmek istedim. Bildiri metnini okuyunca doğrusu çok duygulandım ve Konyalı olmaktan bir kez daha gurur duydum. Görüş farklılıklarının da bir kenara bırakılarak Konya için hep beraber olma yönünde çok değerli bir kadronun beyan ettiği bu görüşler, benim için büyük bir enerji kaynağı oldu. Hepinize teşekkürü bir borç biliyorum. Bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İnşallah 7 Haziran'da da Konya'dan bu anlamda güzel bir seda yükseleceğine inancım tamdır. Tek tek hepinizi kucaklıyorum ve selamlarımı iletiyorum. Allah razı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. "