Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hacı Bektaş’taki Dersim sözlerini eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, "Tek parti dönemi zulümlerinin sahiplenmek sizin için zillettir. En çok rahmetli Türkeş’e ızdırap verirsiniz. Dersim’de katliam yapanlar, rahmetli Türkeş’i, tabutluklara soktular" diyerek yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Davutoğlu, "İstanbul’da Üsküdar ile Yenikapı arasında Marmaray’ı kullan, sonra bize olan teşekkür borcunu ifa et. Ama bilmez o sadece kendi mahallesinde konuşur başka mahalleye gidemez" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU, ÖNCE MARMARAYI KULLAN SONRA BİZE OLAN TEŞEKKÜR BORCUNU İFA ET"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aksaray-Yenikapı metro hattının açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Törende yaptığı konuşmada muhalefet partilerini eleştiren Davutoğlu, Biz bu çabalar içindeyken bakın muhalefet neler yapıyor. İstanbullular bu büyük hamleyi izlerken Kılıçdaroğlu oturduğu yerden diyor ki ‘Asya ve Avrupalılarla konuştuğumuzda Türkiye’den tedirginlikle bahsediyorlar’ Biz hiç görmedik Kılıçdaroğlu’nun Asya ya da Avrupalılar ile konuştuğunu. Aslında aynaya konuşuyor, kendi kendine konuşuyor. Millete konuşmaya yüzü olamayan, kendi kendine konuşur. İstanbullular size soruyorum ülkemizin geleceği ile ilgili tereddüdünüz var mı? Benden Kılıçdaroğlu’na mesaj. Kağıthane’yi Kağıttepe diye karıştır gerçi. İstanbul’da Üsküdar ile Yenikapı arasında Marmaray’ı kullan, sonra bize olan teşekkür borcunu ifa et. Ama bilmez o sadece kendi mahallesinde konuşur başka mahalleye gidemez. Başbakan olduktan sonra 11 şehrimizi ziyaret ettim. Biz ülkemizin her yerine hangi şartta olursa olsun gidiyoruz. Görüyor musunuz onları kendi çevreleri dışında” diye konuştu.

"TEK PARTİ DÖNEMİ ZULÜMLERİNİ SAHİPLENMEK MHP İÇİN ZİLLETTİR"

Hacı Bektaş’ta Dersim ile ilgili sözlerini eleştiren Bahçeli’ye de yanıt veren Davutoğlu, “Dünkü hitabımızdan sonra sayın Bahçeli rahatsız olmuş ve bir açıklama yapmış. Özür dilememi istemiş. Buradan sayın Bahçeliye söylüyorum. Tek parti dönemi zulümlerinin sahiplenmek sizin için zillettir. Gerekiyorsa CHP sahip çıksın, yoksa en çok rahmetli Türkeş’e ızdırap verirsiniz. Dersim’de katliam yapanlar, 1944 3 Mayıs’ında rahmetli Türkeş’i, Nihal Atsız’ı, bugün MHP’nin ideolojik arka planını oluşturan en önemli isimleri tabutluklara soktular. O zaman onları o tabutluklara sokanlar Kazım Alöç ismini veriyorum. Sayın Bahçeli git ve oku Kazım Alöç’in iddianamesini. Diyor ki ‘Bunların vatana ihanetleri sabittir. Bu vatan hainlerini her halde Pera Palas’ta ağırlayacak değildik. Tabii ki tabutluklarda ağırlayacaktır. Onların müstahak oldukları zulümdür’ Ey Bahçeli ister zulüm Dersim’de yapısın, ister senin öncülerine tabutluklarda yapılsın, biz zulmün her birine karşı çıkarız” şeklinde konuştu.

"EY BAHÇELİ, TÜRKEŞ’TEN ÖZÜR DİLEMEN LAZIM"

Muhalefet partilerinin kendilerinde başkasına zulüm yapılması durumunda sessiz kaldığını iddia eden Davutoğlu, “Temel ayrıldığımız nokta burada. Kılıçdaroğlu’na sorarsanız Esad zulüm yaparsa problem yok, IŞİD yaparsa problem var. HDP’ye sorarsanız ‘Kobani’ye yapılırsa karşı çıkalım ama Halep’deki Türklere yapılırsa bırakın yapsınlar’ Biz Hüseyni yolun yolcuları, Muhammedi yolun yolcuları ve İstiklal bilincinin sahipleri için dünyanın neresinde bir zulüm varsa ona karşı çıkarız. Ülkemizde kim zulüm işlemişse ister sağcı ister solcu, ister Türk ister Kürt hepsine karşı çıkarız. Bizim kitabımızda zalimin yanında durmak yoktur. Ey Bahçeli esas sizin Türkeş’ten özür dilemeniz lazım. Eminim o bu söylediklerini duysaydı ‘Tek parti dönemini zulmünü savunmak MHP’ye kalmamalı’ derdi. Kuran kurslarını kapatan bir döneme sahip çıkmak MHP’ye kalmamalı. Git bunu Konya’da Kayseri’de konuş. De ki ‘Dersim’de zulmü yapan CHP iktidarı doğruydu’ Dersim’de Seyit Rıza idama götürülürken ‘Biz ehli Kerbalayız. Günahsızız. Acıyın merhamet edin’ der. Tek bir şey ister. Oğlu da idam edilecektir. 17 yaşında Hüseyin. Oğlunun yaşı 21’ye çıkarılıp idama götürülür. Derki ‘Oğlumu benden sonra asın’ Ama dinlemezler. Önce oğlusun sonra kendisini asarlar. Bu zulüm değil mi. Bunu kim yaparsa yapsın buna karşı çıkmak bu topraklarını değerine sahip çıkmak değil mi” ifadelerini kullandı.

"BİZ BU ALBAYRAĞI KÜRESEL VİCDANIN BAYRAĞI YAPMIŞIZ"

Dünyanın her yerinde zulme karşı duruşlarının süreceğini vurgulayan Davutoğlu, “Türkiye artık sadece bu aziz vatanın temsil ettiği değerlerle anılmıyor. Türkiye tüm dünyada insanlık vicdanı ile anılıyor. Somalililer bir araya geldiklerine kendi bayrakları ile bu albayrağı dalgalandırıyor. Filistin’de al bayrakla yürüyorlar. Ey Bahçeli, Kılıçdaroğlu, biz bu albayrağı küresel vicdanın bayrağı yapmışız. Biz bu ülkeyi küresel vicdanın ülkesi yapmışız” dedi.

"2023’E KADAR YOLUMUZU AYDINLATIN"

Tören alanını dolduran vatandaşlardan da 2015 seçimlerinde destek isteyen Davutoğlu “Sizden beklediğimiz inşallah 20154 seçimlerinde İstanbul’dan öyle gür bir ses çıksın ki bütün Türkiye yankılansın ve ‘bu ülkenin istikbalinin yegane sahibi sadece millettir’ diyerek 2023’e kadar yolumuzu aydınlatsın” ifadelerini kullandı.

"MESCİD-İ AKSA’DA EKSİLEN HER BİR TAŞ BİZİM ELİMİZLE TEKRAR İHYA EDİLECEK"

Başbakan Davutoğlu, Mescid-i Aksa için dünyanın her yerinden girişimlerinin süreceğini kaydederek, “Mescid-i Aksa’dan eksilen her bir taş, bir sütun ne varsa bizi elimizle tekrar ihya edilecektir. Hem üzerimize düşeni yapacağız hem de BM’de ve dünyanın her yerinde bu davayı savunacağız” açıklamalarında bulundu.