Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, yaşanılan süreçte halkların birlikte yaşam iradesinin daha yapıcı bir şekilde ortaya çıktığını belirterek, bunun gerçekleşmesi için herkesin çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı.

DBP Diyarbakır İl Başkanlığı’nca basınla tanışma toplantısı düzenlendi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde (GGC) düzenlenen toplantıya İl Eş Başkanları Ali Şimşek ve Hafize İpek ile Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Şimşek, insanlığın kendi doğal ilişkileri içerisinde, kendi yaşamını düzenleme ve kendi yaşamına ilişkin pozisyon alma konusunda çaba sarf ettiğini belirterek, egemen güçlerin bu süreci kendi çıkarları için farklılaştırdığını ve kendilerine göre düzenleme gibi bir çaba içerisinde olduğunu ifade etti. Bunun yoğunluklu olarak sürdüğü ve dünyaya yayılmaya çalışıldığı Ortadoğu coğrafyasının çok hızlı bir süreci yaşadığına dikkat çeken Şimşek, "Bir taraftan Ortadoğu’da empoze edilen yaşam ve bunun olanaksızlığı bir şekilde kanıtlanmışken, bir taraftan da halkların kendi doğallığı içerisinde kendi yaşamını düzenleme ve bu konuda ortaya koyduğu çaba ve mücadele devam ediyor" dedi.

Irak ve Suriye’deki gelişmeler ile tam da Ortadoğu coğrafyasının ortasında bulunan Kürdistan’daki gelişmelerin herkesin malumu olduğunu aktaran Şimşek, "Bu konuda ortaya çıkan sonuç halkların kendi geleceğini dizayn etme noktasındaki çabasının önemli bir ivme kazandığı ve bu gelişmelerin giderek halkların istemi ve birlikte yaşam iradesinin daha yapıcı bir şekilde ortaya çıktığı bir sürece dönüyor. Pratikte ortaya çıkan durum budur. Ve bunun gerçekleşmesi için bu coğrafyada yaşayan herkesin çaba sarf etmesi gerekiyor. Bizler de DBP olarak bu süreçte üzerimize düşen görevi yerine getirmek, bu konuda halkımızın istem ve taleplerinin yürütücüsü olmak, bu konudaki gelişmeleri anı anına takip etmek ve bu sürecin halkların kardeşliği ve birlikte yaşama zemininin oluşması için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.