Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Meclisi ve Batman Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği’nin düzenlediği, ’Kobani devrimini selamlamak, devrimi sahiplenmek’ isimli konferansa katılan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Ortadoğu’daki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen konferansta konuşan Yüksek, Ortadoğu’da tam anlamıyla bir devrim sürecinin yaşandığını, Kürt halkının özgürlüğünü elde edebilmesi için bütün koşulların oluştuğunu kaydetti. Tarihsel gelişmelerin, gençlerin ve kadınların omuzlarında yer aldığını anlatan Yüksek şöyle devam etti:

"Bu önemli adım, kadın ve gençlerin sorumluluğunda ve öncülüğündedir. Bu bilinçle, bu sorumlulukla hareket etmek gerekiyor. Devrim ciddi bir iştir, devrim sorumluluk ister. Devrim bilinç ister, örgütlük ister. Gençlerimiz üzerine düşen çalışmaları yerine getirmek zorundadır. Yüz yılda bir bu tarihi fırsatlar doğar. İşte 21. Yüzyıl’ın başında Kürdistan halkı için, Ortadoğu halkı için bu devrim imkanı doğmuş. Bizler de genç yoldaşlarımız ve kadın yoldaşlarımızla birlikte günün 24 saati çalışarak, bu tarihi süreci görerek hareket etmek zorundayız. Biliyorsunuz Kobani’nin düşmesi için her gün farklı güçler mücadele etti. Her türlü faaliyet yapıldı. AK Parti kükümeti IŞİD çetesini destekleyerek, onları besleyerek, kışkırtarak Kobani’nin düşmesini zorladı. Ama Kobani direndi, Kürdistan halkları direndi. Herkes direndi ve Kobani düşmedi."

"CİZRE’DEKİ OLAYLAR"

Kamuran Yüksek son olarak Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylara değinerek konuşmasını şöyle tamamladı:

"Örgütlü olun, bilinçli hareket edin, birliğinizi kurun ve bu faşist zihniyeti Kürdistan’dan def edin, Kürdistan’dan silip süpürünceye kadar mücadeleye devam edin, asla geri adım atmayın. Bu faşist zihniyet Kürdistan’da kaybedecek. Zaten mahkum olmuştur. Ama bilinçli hareket edin, provokasyonlara gelmeyin, çetelerin oyunlarına gelmeyin. 6-7-8 Ekim süreci dahil olmak üzere bir çok süreçte eylemlerin içine polisler, başka güçler sızarak saptırmaya, başka yönlere kaydırmaya çalışıyorlar. Bununla birlikte esnafımıza zarara veriyorlar, farklı durumlar geliştiriyorlar. Geçen hafta Şırnak’ta Cizre’de gece esnaflarımıza saldırmaya çalışan, tehdit etmeye çalışan, yüzleri kapalı iki genci yurtsever insanlarımız yakalıyor. Birisi Hüda-Par il başkanının oğlu çıkıyor, birisi de 30 yıldır bu mücadeleye düşman bir ailenin çocuğu çıkıyor. Gençlik, esnafını korumalı ve mücadelemizi tehdit eden faşist anlayışlara karşı direnişini sürdürmelidir."

Konferans, karşılıklı soru cevapların ardından sona erdi.