Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hafize İpek, 6-7 Ekim olaylarına karışanların gözaltına alınmasına tepki göstererek, tutuklananların serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, 6-7 Ekim olaylarına karıştıkları iddia edilen kişilere yönelik operasyonlara DBP’den tepki geldi. DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hafize İpek, düzenlediği basın toplantısında, gözaltıları protesto için yarın kentte yürüyüş düzenleyeceklerini belirtti. Gözaltıları protesto etmek üzere Diyarbakır’da yarın kitlesel yürüyüş düzenleyeceklerini kaydeden İpek, "6-7 Ekim protestoları sonrasında AK Parti hükümetinin güvenlik güçleri birçok partili yoldaşımızı keyfi bir şekilde gözaltına almış ve bu gözaltına almalar devam etmiştir. Gözaltına alma furyası bölgemizin tüm illerinde devam etmektedir. Birçok yerde siyasi soykırım operasyonları devam etmektedir. AK Parti hükümeti bir kez daha yürütülen süreçte demokratik yolları tıkamak için binlerce gözaltı ve yüzlerce genç yoldaşımızı çoğu çocuk yaşta olmak üzere onlarca insanımızı tutuklamıştır. AK Parti hükümeti gözaltı ve tutuklamalarla özgürlük mücadelemizin önüne geçemeyeceği gibi direniş ruhumuzu daha da güçlendirmektedir. Hükümet iki yılı aşkın bir zamandır görüşmeler yapıyor. Demokratik siyasetin önünü açacağını söylüyor. AK Parti hükümetinin söylemi ile uygulamaları çelişki oluşturmaktadır. Bir yandan siyaset yapılsın deniliyor diğer taraftan sinsice gözaltılar yapılıyor. Eğer siyaset yapılacaksa 6-8 Ekim olaylarından dolayı tutuklanan çocuk kadın ve erkek yoldaşlarımızın derhal serbest bırakılması istiyoruz. AK Parti hükümeti yeni yasalarla güvenlik güçlerine olağanüstü yetki verirken makul şüphe kavramı ile istediği herkesi gözaltına alabilmenin önünü açmış bulunuyor. Bu tür uygulamalar demokratik siyasetin önünü tıkamaktadır. Hükümetin başlattığı gözaltı furyasını ve uygulamalarını protesto için yarın 6 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’de Koşuyolu Parkı’nda bir araya geleceğiz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, 6-7 Ekim olaylarında öldürülen 4 kişinin faillerinin polis tarafından yakalandığı açıklamasını değerlendiren İpek, "Çocuklar daha gözaltındayken, daha savcılığa çıkarılmadan bu açıklama yapıldı. Bu da gösteriyor ki, bir çeşit iftira anlamına gelmektedir. Biz, daha sağlıklı, objektif, adilane bir araştırma yapılmasını istiyoruz ve ona göre insanların hukuk karşısına çıkarılmasını bekliyoruz. Sonuna kadar doğru bir hukuktan yanayız. Dolayısıyla daha mahkemeye bile çıkarılmayan bir kişinin bu olayların faillerinin olduğunu söylemek ne kadar objektif olur" diye konuştu.