Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin yalnız kaldığı eleştirilerine ilişkin, "100 gün içinde dünyanın en önemli üç zirvesinin baş aktörü Türkiye olmuş. 100 gün içinde 41 ziyaretim oldu. Bunun 12’si Türkiye’ye gelen, gerisi benim yaptığım ziyaret. 100 gün içinde 100’e yakın Dışişleri Bakanı ile görüşmüşüm. Bu mu yalnızlık acaba? Bir de yalnız kalmasaydık acaba nasıl yetişecektik?" dedi.

AK Parti Muratpaşa İlçe Teşkilatı’nın Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen 3. Olağan Kongresi’ne katılmak için Antalya’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara’nın tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybeden annesi Aynur Erkal’ın Uncalı Kent Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine katıldı. Milletvekili Kara’ya başsağlığı dileyen Bakan Çavuşoğlu, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına katıldı. Törenin ardından Bakan Çavuşoğlu, Aynur Erkal’ın cenazesini taşıdı. Çavuşoğlu, Erkal ile aynı anda cenaze namazı kılınan Meşuriye Yıldırım adlı vatandaşın da cenaze namazına katılarak cenazesini taşıdı.

"KONGRELER ŞÖLEN HAVASINDA GEÇİYOR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu cenaze töreninin ardından AK Parti Muratpaşa İlçe Teşkilatı’nın 3. Olağan Kongresi’ne katıldı. Bakan Çavuşoğlu kongrede yaptığı konuşmada, Antalya’da kongrelerin sonuna doğru yaklaştıklarını, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla da il kongresini düzenleyeceklerini belirtti. Antalya’da tüm kongrelerin şölen havasında geçtiğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, "5 kongreye katılabildim. Her seferinde coşkunun giderek arttığını gördüm. İl kongresinde büyük coşkuyu yaşayacağız. Değişen arkadaşlar oldu. Görevi bırakanlar oldu. Yeni seçilenler oldu. Devir teslim törenlerin bu yenilenmenin gayet güzel, kardeşlik, dayanışma, sayı ve sevgi içinde gerçekleştiğini görüyoruz. Muratpaşa’da da aynı anlayışı görüyoruz. Önümüzdeki seçimlerde de hem yerelde hem genelde bu çalışmalarımızın meyvesini alacağız" diye konuştu.

ANKARA’DA DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Bu dava içinde AK Parti çatısı altında samimi şekilde çalışan herkese görevin olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Hiç durmadan çalışıyoruz. Geçen hafta Ankara’da diplomasi trafiği vardı. Benim şahsen başım döndü, bir Başbakan gidiyor, başkası geliyor. Bir Cumhurbaşkanı gidiyor, bir başkası geliyor. Hepsini Türkiye’ye yakışan bir şekilde ağırlıyoruz. Meselelerimizi görüşüyoruz. Yoğun tempo içinde koşturuyoruz. Sürekli yurt dışına ziyaretler. ‘Türkiye yalnızlaşıyor, yalnız kaldı’ diyorlar. 100 gün içinde 41 ziyaretim oldu. Bunun 12’si Türkiye’ye gelen, gerisi benim yaptığım ziyaret. 100 gün içinde 100’e yakın Dışişleri Bakanı ile görüşmüşüm. Bazıları ile 10’ar defa görüşmüşüz. Telefon görüşmeleri hariç. Böyle tempoda yaşıyoruz. 100 gün içinde dünyanın en önemli üç zirvesinin baş aktörü Türkiye olmuş. Bu mu yalnızlık acaba? Bir de yalnız kalmasaydık acaba nasıl yetişecektik? Kendi kendime soruyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE DÜNYANIN EN ZENGİN 20 ÜLKESİNE BAŞKANLIK YAPIYOR"

Türkiye’nin 1 Aralık’tan itibaren G-20 zirvesinin başkanlığını yaptığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Hani Türkiye küçülüyordu? Her yerden dışlanmıştı? Dünyanın patronlarının oluşturduğu bir kulüp. Dünyanın 16’ncı ekonomisi olan Türkiye, dünyanın en zengin 20 ülkesine başkanlık yapıyor. Önümüzdeki yıl G20 zirvesi Antalya’da olacak. Dünyanın tüm liderlerini Antalya’ya getiriyoruz. Ama bir tane etkinlik yetmez. Mayıs ayında NATO Dışişleri Bakanları toplantısı Antalya’da olacak. Zirvenin dışında da bakanlar toplantısı olacak. Bunları da Antalya’ya getiriyoruz. Önümüzdeki süreçte yoğun bir dönem bizi bekliyor. Küresel Göç ve Kalkınma Forumu Dönem Başkanlığı’nı yapacağız. Dünya İnsani Zirvesi’ni İstanbul’da yapıyoruz. Türkiye ev sahipliği yapıyor. Bugün Türkiye gayrisafi yaptığı insani yardım bakımından dünyada birinci. Tabi İnsani Zirve’yi Türkiye yapacak. Enerji ithalatımız var ama 2016 dünya enerji zirvesini de Türkiye yapacak. Petrol zirvesini de Türkiye ev sahipliği yapacak. Nerede yalnız kalmışız acaba? Mısır’a darbe demekte yalnız kalabiliriz ama darbe doğruyu söylerken yalnız kalıyorsak, böyle ilkeli prensipli yalnızlığa can kurban. Hiç itirazımız yok. Bizim ilkeli tutumumuz anlaşılıyor" diye konuştu.

"ARKAMIZDA 77 MİLYONUN DUASI VAR"

Darbeci ülkeleri eleştiren Bakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz yalnız ülke değiliz. Bizim arkamızda Türkiye’de 77 milyonun duası var. Desteği var. Seçimden seçime oy verebilir, başka partilere oy verebilir, o kardeşlerimizin oy verdiği partinin, yalanlarına, iftiralarına bakarak aldanmayın. Bizim arkamızda dünyadaki mazlumların duası var. Bu insanların duaları bizimle. Olmaya da devam edecek. Biz de onların vicdanının sesi olmaya devam edeceğiz. Sizin akıttığınız her alın teri bu yolda Bosna’daki kardeşlerimize selden sonra yardım olarak gidiyor. Attığınız her adım Somali’deki kardeşlerimize sağlık tedavisi olarak gidiyor. Sizin sarfettiğiniz her çaba Afrika’daki, Sudan’daki, dünyanın her yerinde kardeşlerimiz Kızılay yardım paketi olarak gidiyor. Dualarınız onlara ulaşıyor. Katma değer sağladığınız her 1 lira, atalarımızın bıraktığı mirasların yenilenmesine gidiyor. Ülke ekonomisine kattığınız her 1 lira yurt dışındaki kardeşlerimizin okul yapımına, yol yapımına gidiyor. Bunları düşünerek daha çok çalışacağız diyorum. Biz onları yalnız bırakmıyoruz, yalnız da bırakmayacağız."

"KIBRIS’IN YALNIZ OLMADIĞINI GÖSTERDİK"

Kıbrıs’ta güçlü bir Türkiye olmasa gaz ve petrol aramalarının tek taraflı devam edeceğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Tavrımızı koyduk. Kıbrıs’ın yalnız olmadığını gösterdik. Biz de çözüm istiyoruz. Problem istemiyoruz. Ama Kuzey Kıbrıs halkının hakkını kimseye yedirmeyiz. Yunanistan’a da ’Gelin beraber çözelim, eşit paylaşım olsun’ diyoruz. Buna doğru gidiyoruz. Güçlü Türkiye olmasak, bunu yapabilir miyiz? Etrafımızda yönetilemeyen kaç tane ülke var? Irak’ta, Suriye’de yönetilebiliyor mu? Bir diktatör var. Zalim var. Ülkeyi yönetmek demek kendi halkına varil bombaları yağdırmak diye düşünen bir rejim var. Bu ülke yönetilebilir mi? Mısır’a, Libya’ya, Kırım’a bakın, Kırım’daki kardeşlerimize yalnız bırakmıyoruz. Rusya ile enerji ticaret ilişkilerimiz çok iyi ama Kırım tatarlarının hakları, huzuru bizim için hepsinden daha önemlidir. Soydaşlarımızın yanında güçlü Türkiye olarak duruyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, 11 Ocak’taki İl Kongresi’ne Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağını ve Antalya’ya müjdelerinin olacağını kaydetti.

"AK PARTİ KONGRELERİNDE SANDALYELER UÇUŞMADI"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise yaptığı konuşmada, AK partinin kongrelerinin şölen havasında geçtiğini söyledi. AK Parti kongrelerinde sandalyelerin havada uçuşmadığını dile getiren Başkan Türel, kongrelerin bir yenilenme süreci olduğunun altını çizdi. Her seçimde tarih yazdıklarını belirten Türel, "AK Parti her geçen gün büyüyor. 18’inci kongremizi yapıyoruz. En ufak bir tartışma olmadı. Bizim farkımız şu, makam, mevki, koltuk için siyaset yapmıyoruz. Biz zamanı gediğinde devretmeyi, bayrağı teslim etmeyi biliyoruz. Siyaseti önce Allah sonra millet rızası için yapıyoruz. Antalya hizmet noktasında son beş senede kayıplara uğradı. Adete duraklama dönemi yaşadı. 5 yılda kaybettiğimiz 15-20 seneleri telafi etmek için gayretle çalışıyoruz” diye konuştu.

Yerel seçimlerde Muratpaşa teşkilatının çok iyi çalıştığını ve başarı kazandığını dile getiren Türel, "Muratpaşa’yı kazanamadık. O günlerde gelecek. Sabırla çalışacağız. Büyükşehir seçimlerinde Muratpaşa ilçemizde aldığımız toplam oyların 6 bin fazlasını almayı başardık. Hizmet etmek istiyorsan adres AK Parti. Siyasette önü tıkananlar AK Parti ile yoluna devam ediyor. Bize Muratpaşa Belediye Başkanlığı’nı önümüzdeki seçimlerde sizlerin gayretleri ile kazanacağız. Tek aday olarak AK Parti Antalya Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir giriyor. Allah utandırmasın" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak da kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, çözüm sürecinin ardından Anadolu’da insanları birbirine düşürme politikalarının sona ereceğini söyledi. Badak, Hasan Bozdemir ile AK Parti’nin Muratpaşa’da başarıya ulaşacağını kaydetti.

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ise, kongrelerin önemli bir hatırlama aracı olduğunu belirterek, 30 Mart’ta Antalya’da bir tarih yazıldığını söyledi. "AK Parti sahillerde yok" argümanının yerel seçimden sonra dile getirilmediğini aktaran Köse, "Ege ve Akdeniz sahilinde tek belediye başkanlığının Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı oldu. Seçimden sonra bu argüman hiç kullanılmadı. Sahil denildi mi akla Antalya gelir. Seçim kaybettikten sonra yeniden seçim kazanan tek Başkan Menderes Türel’dir. Bu başarı hep birlik ve beraberlikle geldi. 19 ilçenin, 11’ini kazandık. Bundan sonrada bir ve beraber çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

BAŞKAN ADAYI AĞLADI

İlçe Başkanlığı’na tek aday gösterilen Hasan Bozdemir de, 3.5 yıllık Gençlik Kolları Başkanlığı görevinin ardından ilçe başkanlığına aday gösterildiğini söyledi. Kendisini destekleyen herkese teşekkür eden Bozdemir, konuşmasında gözyaşlarına boğuldu. AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getireceklerini dile getiren Bozdemir, "Bu seçim hayırlı olacak. Güzel işlerin devamını getireceğiz. Sizleri CHP İlçe Başkanlığı’nın ilçe belediyesinin yapamadıklarını anlatarak canınızı sıkmak istemiyorum. Bugün AK Parti’nin bayramı. 453 bin vatandaşımızın bayramı. Biz, yapılan yanlışların karşısındayız, yapılan güzel işlerinde arkasında dururuz" ifadelerini kullandı.