Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Hakkari’de şehit düşen üç askerin yakınlarına başsağlığı dilerken, en büyük başsağlığını Genelkurmay Başkanlığına dilediğini belirterek, “Genelkurmay Başkanlığına başsağlığı diliyorum. Eli kolu bağlı kendini bile savunamayacak durumda” dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, bir dizi ziyarette bulunmak üzere İzmir’e geldi. İlk durağı partisinin il başkanlığı olan Türker, burada ülke ve dünya gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 2015 yılında yapılacak seçimlerden sonra 2019 yılına kadar hiçbir seçimin yapılmayacağını belirten Türker, ülkedeki tablo aynı şekilde devam ederse yeni cumhuriyetin adının ‘Türk İslam Cumhuriyeti’ olacağını söyledi. Türker, konuşmasında DSP’den transfer edilen CHP’li belediye başkanı adaylarının başarısız olmalarıyla ilgili CHP’lilerin eleştirilerine sert cevaplar verdi.

“KENDİNİ BİLE SAVUNAMAYACAK DURUMDA”

‘Çözüm’ diye diye Güneydoğu Anadolu’da devlet otoritesinin yok edildiğini ifade eden Türker, son üç şehidin durumunun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Hakkari’deki şehitlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileyen Türker, en büyük başsağlığını Genelkurmay Başkanlığına dilediğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “En büyük baş sağlığını bu konularda çaresiz bırakılan Genelkurmay Başkanlığına diliyorum. Eli kolu bağlı kendini bile savunamayacak durumda. Bu durum yalnız askeri güçlere değil ciddi bir şekilde polis güçlerine karşı da yapılmaktadır. Bir karakol komutanının yaptığı açıklamayı paylaşmak istiyorum; ’Artık karakolu korumakla uğraşıyoruz, herhangi bir çalışma yapamıyoruz. Yolun karşısındaki PKK kamplarına yapamıyoruz.’ Türkiye bu noktaya geldiyse 2023 yılında parçalanmış ama iktidarın beyinlerindeki yeni cumhuriyetle karşı karşıya kalacağız.”

“MUHALEFET PARTİLERİ SEYİRCİ KALACAK”

İktidar partisinin gücü devam ederse Türkiye’nin 2023 yılına farklı bir cumhuriyet olarak gireceğini açıkça gördüklerini kaydeden Türker, şöyle konuştu: “29 Ekim’de Çankaya Köşkü yerine kutlamaların başka yere kaydırılması, cumhurbaşkanlığı faaliyetlerinin yasalara aykırı mekana geçilmesi, 2023 yılında kurulmak istenen cumhuriyetin niteliği hakkında bilgi veriyor. Yeni cumhuriyetin adı Türk İslam Cumhuriyeti olacaktır. Bu cumhuriyetin kurulmasına da muhalefet partileri de seyirci kalmaktadır.”

“KENDİLERİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİNLER”

DSP’den transfer edilen CHP’li belediye başkanı adaylarının başarısız olmalarıyla ilgili CHP’lilerin eleştirilerine cevap veren Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim CHP yüzünden kaybettiğimiz İzmir dışında ilçelerimiz var. CHP seçime giderken 58 belediye başkanımızı transfer ederken bu soruyu hiç kimse onlara sormadı. CHP, DSP anlayışını yok etmek anlayışını devam ettirdikçe her yerde kaybetmeye mahkumdur. Bizimle uğraşacağına AK Parti ile uğraşsınlar. Bizim kurucumuz Bülent Ecevit’in şapkasını giyip onunla biz DSP’ye sahip olduk diyeceklerine, paydaşlık anlayışını en az onlar da AKP gibi davranmayarak göz ardı etmesinler. Türkiye’de ve İzmir’de bize geçmiş belediye başkanı sayısı altıdır ama bizden alınan 58’dir. Eskişehir Belediye Başkanını bizden alırken hiç sıkılmadılar. Birbirimizle uğraşacağımıza birbirimizin adaylarını o senden bu benden diyeceğimize kendimize bakmalıyız, kendilerine bakmaları gerekir. DSP onlar gibi sağa kaymadı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde onların bize dayattığı adaya evet dedik, çalıştık ama o adaya karşı koyan kendi içlerinde oldu ve oy kullanmadılar. Kendilerine çeki düzen vermelerini tavsiye ediyorum. Eğer samimi iseler gelsinler ortak bir manifesto hazırlayalım. Parlamentoda solu iktidar yapacağımızı konuşalım ve yürüyelim“.

Alınacak yegane tedbirin, bugünden itibaren seçime sağlıklı şekilde hazırlanması olduğunu dile getiren Türker, Demokratik Sol Parti’nin seçim çalışmalarını başlattığını İzmir’den ilan etti.