DSP Genel Başkanı Masum Türker, Eğitim-İş Sendikası’nı ziyaret ederek, “Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü”nün son durağı olan Tandoğan meydanındaki polis müdahalesi nedeniyle, Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir’e geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Türker, sadece demokratik haklarını kullanmak isteyen eğitim çalışanlarına uygulanan polis şiddetini kınadıklarını belirterek, “Eğitim-İş Sendikası’na yapılan müdahale siyaset yapan herkesin şahsında gerçekleşmiştir. Ne yazık ki mevcut iktidar ülkemizi anti demokratik bir yola sürüklüyor. Ülkemizin aydınlık yüzü olan öğretmenlerimizden korktuklarını bir kez daha yaşanan olayla görmüş olduk. Eğitim çalışanları ülkenin geleceğini inşa eden kişilerdir. Bu nedenle görüşlerini dikkate almak gerekir” şeklinde konuştu.

Her düşüncenin temsili için barajın kaldırılması gerektiğini söyleyen Türker, “Türkiye’de yargıyı baskı altına alıyorlar. Bunun en somut örneğini Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız bireysel başvuruda gördük. Barajın kaldırılması için yaptığımız başvurunun altında farklı sebepler arayarak, komplo teorileri ürettiler. Bu yolla da Anayasa Mahkemesi’ni başta Sayın Haşim Kılıç olmak üzere üyelerini etkilemeye çalışıyorlar. Anayasa Mahkemesi özgürdür ve mahkemenin alacağı karar Türkiye’yi aydınlık günlere kavuşturacaktır” diye konuştu.

Gençlerin siyaset yapmaktan korkmaması gerektiğinin altını çizen Türker, “Gençlerimiz siyaset yapmaktan korkmasın. Gençler, geleceklerini ancak siyaset yaparak kurtarabilirler” ifadesini kullandı.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir ise yaptığı açıklamada, Eğitim-İş’in kuruluşundan itibaren DSP ile iyi ilişkiler içinde olduğunu belirterek, ziyaretinden dolayı Türker’e teşekkürlerini sundu.