Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Öğretmenlerimiz geleceğin mimarlarıdır” dedi.

Türker mesajında, “Özveriyle çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren ve geleceğimizin inşasında geleceğin mimarları olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü saygı ile kutluyorum. Öğretmenlerimiz ulusal biriliğin ve bütünlüğün sağlanmasında ve toplumsal gelişmede önemli işlevlere sahiptirler. Çocuklarımızı eğiterek gençlerimize ve hatta yetişkinlere gerekli bilgileri öğreterek onların fikir sahibi olmalarını sağlarlar. Ulusal ve evrensel birikim ve deneyimleri aktaran öğretmenlerimiz millet olarak olayları karşılayabilme kabiliyetimizin gelişmesinde önemli bir rol üstlenmişlerdir. Ülkemizin bağımsızlığını ve varlığını sürdürmesinde, milli birlik ve beraberliğin sağlanmasında, bireylerin özgür yaşamalarında önemli bir işleve sahip olan öğretmenlerimizin değeri bilinmemekte, ülkede yaratılan katma değerden hak ettikleri payı alamamaktadırlar. Günümüz Türkiye’sinde atama ve yetkilendirmede öğretmenlerimizin yeterlilik ve yetenekleri dikkate alınmamaktadır. Öğretmenler ayrıştırılarak taraftar öğretmen yaratılmaktadır. Öğretmen olmak üzere eğitim alanlar görev almak için uzun süre beklemekte, bir kısmı öğretmenlikten vazgeçerken, bir kısmı ise atanmanın hayali ile beklemeye devam etmektedir” dedi.

“Büyük özveriyle çalışan öğretmenlerimizin ücretleri artırılarak hak ettikleri düzeye getirilmeli, gerekli araç ve gereçlerle donatılarak yaşam koşulları ve standartları yükseltilmelidir” diyen Türker, şunları kaydetti:

“Yarınlarımızın güvencesi, genç kuşakları yetiştiren öğretmenlerimize hak ettikleri değeri vererek, Türkiye’de yaratılan katma değerden hak ettikleri payı almaları sağlanmalıdır. Bekleyen aday öğretmelerin beklemeden atanmaları sağlanmalıdır. Türkiye’nin var olmasında, geleceğinde daha güçlü ve çağdaş olması için özveriyle çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü şükranlarımı sunarak sevgi ve saygı ile kutlarım.”