DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhuriyet’in ilanının 91. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

DSP Genel Başkanı Türker’in mesajı şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edildiğinin 91. Yılını kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine baktığımızda, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi el yazısıyla yazdığı gibi “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halka Türk Milleti denir” ifadesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin ayrım gözetmeksizin her bir vatandaşımız için birlik, beraberlik olduğunu vatanın bölünmez bütünlüğünü ifade ederken, bu ülkenin insanları kulluktan, vatandaşlığa yükseltilerek Cumhuriyetin bir fazilet rejimi olduğu ifade edilmiştir.

Tam bağımsızlık ve özgürlük Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkesidir. Bu ilkenin hedefi emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı’nı kazanan halkımızın, vatan topraklarında kardeşçe, özgür ve eşit yaşamasını sağlamaktır.

Cumhuriyeti kuran kadronun lideri Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe Hitabesinde Türkiye Cumhuriyetinin gelecekte karşılaşacağı engelleri ve tehlikeleri dile getirmiş, gençliğin şahsında Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halka, Cumhuriyeti sonsuza kadar muhafaza ve müdafaa görevi vermiştir.

Bugün ülkemizin içinde bulunduğu zor durumdan yine milletimizin azim ve kararlılığı ile çıkacağız. Bunun için birliğe, beraberliğe ve ortak akıla ihtiyacımız vardır.

Demokratik Sol Parti olarak hiçbir vatandaşımızı ötekileştirmeden, nefret söyleminden uzak durarak, sevgiyle siyaset yapıyoruz. Bizim ülkeyi yönettiğimiz dönemler, ülkenin zor koşullardan çıkartıldığı, terörün bittiği, yurt içinde huzurun, yurt dışında onurun olduğu dönemler olmuştur. Cumhuriyetin kazanımlarına yeni çağdaş kazanımların katıldığı, Türkiye’nin Avrupa Birliğine saygın bir üye olmak için davet edildiği bir dönem olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle; vatandaşlarımızın birlikte coşkulu, mutlu ve huzurlu bir yaşam içinde olmaları dileğiyle, tüm ulusumuzun en büyük bayramını kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. ”