İsrail tarafından işgal edilen ve dünyada büyük yankı uyandıran Mescid’i Aksa baskınını değerlendiren Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Mescid-i Aksa’da yaşanan olayların İsrail’in dünyayı yönetme planlarından biri olduğunu söyledi.

Düzce Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen ’İlk kıblemiz Mescidi Aksa’ adlı konferansa, Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, Erbakan Vakfı Düzce Şubesi Başkanı Nezir Merttürk, Erbakan Vakfı Yöneticileri, partililer ve Düzceliler katıldı. Kuran tilavetiye başlayan programda, Erbakan Vakfı Düzce Başkanı Nezir Merttürk yaptığı açılış konuşmasında, “Kudüs davasından asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Erbakan’ın İslam dünyasının ve ezilen halkların maddi manevi kalkınması için hayatını vakfeden bir lider olduğunu söyleyen Merttürk; şöyle konuştu: “Ne mutlu bize ki Kudüs davasını savunan bir nesiliz. Bu kutsal davamızı Necmettin Erbakan Hocamızdan devraldık. Bu dava sadece bizler için değil Dünya Müslümanları içinde çok kutsal bir davadır. Bu davanın savunulmasında Necmettin Erbakan Hocamızın çok büyük gayretleri olmuştu. Bu gayretler sayesinde bu güne kalmadan Mescid’i Aksa yıkılacaktı. Erbakan Hocamızın gayretleri ile davamız günümüze kadar uzadı. Bunun için rahmetli hocamıza Müslümanlar olarak minnet borçluyuz.”

Mirasımız Derneği Başkanı Muhammet Demirci de, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar için önemini ve Erbakan Hoca’nın neden yıllarca Mescid-i Aksa için mücadele ettiğini dile getirdi. Muhammet Demirci; Mescid-i Aksa’nın dünya müslümanları için çok önemli bir yer olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Müslümanların ilk kıblesidir. Bu önemi bilen İsrail, burayı yıkarak büyük İsrail devletinin yönetileceği yer olan Süleyman Mabedi yapılmak isteniyor. Bu tehlikeli oyun içinde yıllardır arada bir Müslümanları deniyorlar. Biz Müslümanlar onların oyunlarını bozacağımıza söz veriyoruz. Rahmetli Erbakan Hocamızda bu oyunları bildiği için dünya Müslümanlarını bir araya getirme çabası içine girdi. Büyük oranda gerçekleştirdi ama Siyonist organizasyonlar bir türlü buna müsaade etmedi. 28 Şubatta yaptıkları postmodern darbe ile Erbakan Hoca’yı iktidardan indirdiler. Ancak, Mescid-i Aksa davası Erbakan Hoca’dan bize kalan bir mirastır. Biz bu mirasa sahip çıkacağız.”

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz da konuşmasında, Müslümanların bugünkü şartlara ulaşmasında Erbakan Hoca’nın büyük emeği olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bir milletvekili olarak şunu söyleyebilirim, bugün Müslümanlar Türkiye’de her sahada başları dik dolaşabiliyorlarsa, bugün eğer o mecliste başörtülü kardeşlerimiz oturabiliyorlarsa, o meclisin mescidi defalarca dolup taşıyorsa, bugün o mecliste muhalefet küçük bir yere sıkışmış ve kalmışsa, bugün Müslümanların her yerde sözü geçiyorsa bunda en büyük emek rahmetli hocamızındır.”

Son olarak kürsüye gelen Fatih Erbakan ise, Mescid’i Aksa’da yaşanan olayların, bütün dünyada insanların sıkıntı çekmesine neden olan İsrail’in planları olduğunu söyledi. Bu olayları Siyonizm mikrobu olarak yorumlayan Fatih Erbakan, “Hayatı boyunca son nefesine kadar Müslüman aleminin kutlamak için çırpınan bir liderin vakfının mensubu olmayı bize nasip etti. Tüm dünyada onu başarıyla temsil edeceğiz. Mescid’i Aksa’da yaşanan olay Erbakan hocamızın tabiri ile bütün dünyada bütün insanların çektiği sıkıntılara sebep olan mikrobun semptomlarından sadece bir tanesidir.Bu mikrobun ismi Siyonizm. Siyonizm mikrobu 5 bin senedir organize bir şekilde çalışarak bugünkü noktaya gelmiş,bugün elde ettiği maddi güce ulaşmıştır. Siyonizmin amacı büyük İsrail’i kurmak, Mescid-i Aksa’dan yönetimini gerçekleştirmektir. Bugün Mescid-i Aksa’da gerçekleşen olaylar bu planın parçasıdır” diye konuştu.