AK Parti İstanbul Milletvekili ve Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış, karanlık güçlerin Türkiye üzerinde oyunlar oynadığını belirterek, “İktidar partisinden umutlarını yitirdiler. Şimdi Türkiye’nin ana muhalefet partisini bölmek için bir çaba içerisine girdiler”

AK Parti İstanbul Milletvekilleri Egemen Bağış ve Metin Külünk Çekmeköy Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış, Türkiye’nin son 12-13 yılda önemli başarılara imza atıldığını ancak İslam coğrafyasının aynı ilerlemeyi göremediklerini söyledi.

Ortadoğu’daki yaşanan olaylardan bahseden Bağış, “Bir zamanlar atom bombası yapabilecek bir devlet olan Pakistan, bugün maalesef çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Bir zamanlar İslam aleminin kültür ve eğitim merkezi olarak bilinen Mısır, bugün çok zor günler yaşıyor. Bir zamanlar bizim medeniyetimizin en önemli merkezlerinden biri sayılan Bağdat’ta çok ama çok büyük acılar yaşanıyor. Aynı şekilde Afganistan’da ya da dünyanın birçok yerine baktığınız zaman İslam coğrafyalarında sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle de 11 Eylül olaylarından bu yana dışarıdan planlanmış, daha üst akılların organize ettiği çok ama çok büyük sıkıntılar yaşanıyor” diye konuştu.

“Adeta Müslümanları eski bildikleri böl ve yönet oyunuyla bölmek, parçalamak, zayıflatmak için büyük bir çaba içindeler” diyen Milletvekili Bağış, “Sizlerin kararlı duruşuyla Türkiye bu etkinin dışında kaldı. Yoksa aynı oyunu kuranlar Türkiye üzerinden de oynamak istediler. Türkiye’de de iktidar partisine muktedir yapmamak için çalıştılar, darbe girişiminde bulundular. Türkiye’de de siz Cumhurbaşkanı seçemezsiniz demeye kalktılar” dedi.

“TÜRKİYE ÜZERİNDE OYNAMAYA ÇALIŞTIKLARI OYUNLAR HALA BİTMEDİ”

AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Türkiye’ye yönelik gerçekleştirilen olayların sıradan olaylar olmadığını hepsinin aynı akıldan çıkma organize işlerin sonucu olduğunu söyleyerek, "Türkiye üzerinde oynamaya çalıştıkları oyunlar hala bitmedi. Hala Türkiye üzerinde o şer odaklarının oyunları var. Muhalefet partilerimizi karıştırmaya çalışıyorlar. Çünkü iktidar partisinden umutlarını yitirdiler. Şimdi Türkiye’nin ana muhalefet partisini bölmek için bir çaba içerisine girdiler" ifadelerini kullandı.