Ankara’da yüksek öğrenim gören ve memleket hasreti çeken Karamanlı üniversite öğrencilerine kucak açan, onların her türlü maddi manevi ihtiyaçlarını ellerinden geldiğince karşılamaya çalışan dernek yöneticileri mutat hale getirdikleri üniversite buluşmasına bu sefer Karaman Milletvekili Lütfi Elvan’ı konuk etti.

Dernek başkanı Veli Bozkır, Karamanevinin  derneğe kazandırılmasında büyük emeği olan Lütfi Elvan’a şükran ve minnet duygularını ifade ettikten sonra katkısı olan herkese teşekkür etti.

Elvan konuşmasında çalışmanın yaşı, mekanı ve makamı olmadığını ifade ettikten sonra kendisinden örnek vererek konusuna ve duruma hakim olmak için herkesten fazla çalışmak ve okumak durumunda olduğunu söyledi. Çocuklarına da aynı şekilde tavsiyede bulunduğuna vurgu yapan Elvan, hâlihazırda onlardan daha fazla ders çalıştığını dile getirdi.

Elvan, gençlerimizin ideolojik saplantılardan ve tekdüze yaklaşımlardan ziyade araştıran, sorgulayan ve soru soran bir kafa yapısına sahip olmaları gerektiğine vurgu yaparak geleceğin mimarlarının ancak bu şekilde oluşacağını söyledi.

Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Türkiye’nin dünyada sözü dinlenen ve ne söyleyeceği merak edilen bir ülke haline geldiğini belirtti. Dünya gündemini yakından takip etmek gerektiğine vurgu yapan Elvan, aksi takdirde hızla gelişen ve değişen bu atmosferden uzak kalınacağını söyledi. Son yıllarda yaşadığımız değişim ve gelişmenin altında Anadolu’dan gelen eğitimli insanların devlet ve özel sektörde yer almaya başlamasının da büyük ölçüde etkisinin olduğuna inandığını ifade eden Elvan, ülke için yapılacak her türlü yatırımın kaynağının yine ülke ve insanımız olduğu gerçeğine de vurgu yaptı.

Elvan, Karaman Ermenek spor kulübü bayan voleybol takımının başarısını da kutlayarak ziyarete gelen takım oyuncuları ve kulüp yöneticileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.