KAMU GÖREVLİLERİ VE İDARECİLER BİREYSEL TALEP VE İŞLERDEN ZİYADE TOPLUMUN VE KAMUNUN ORTAK SORUNLARINA ODAKLANMALIDIR

Karaman’da yürüttüğü ramazan ziyaretlerine TBMM’ndeki randevu ve görüşmeleri için birkaç gün ara veren Lütfi Elvan, Karaman’a yeni atanan SGK il müdürü Hüseyin Akdere’yi TBMM’deki makamında kabul etti.  
Karaman’a atanmasının kendisi için bir sürpriz olduğunu söyleyen Akdere,  göreve başlayacağı günü iple çektiğini ve birkaç gün içinde yeni görevinin başında olacağını söyledi. Karaman ve Karamanlılara hizmet etme konusunda büyük bir özveri ile çalışacağını belirten Akdere, Karaman Milletvekili olan ve TBMM’nde çok önemli bir görevi de ifa eden Lütfi Elvan’dan bu manada destek istedi.
Elvan ise sosyal güvenlik kurumunun toplumun tamamını kapsayan bir yapısı olduğuna dikkat çekti ve bu yönüyle çok önemli sorumluluklar taşıdığına vurgu yaptı. Bir ilde yada şehirde işlerin düzgün gidip gitmediğini anlamak istiyorsak Sosyal Güvenlik Kurumun çalışmalarının yolunda olup olmadığına bakmak gerekir diyen Elvan, Sinop’a atanan önceki il müdürü Yaşar Yılmaz’ın bu konuda başarılı çalışmalara imza attığını da belirtti.
Elvan, vatandaşla birebir temas kurarak onlara güler yüzle ve samimiyetle yaklaşmak konusunda tüm idarecilerin çok titiz davranması gerektiğini söyledi ve ancak bu tür bir yaklaşım gösteren yöneticilerin başarılı olabileceğine vurgu yaptı. Halkın mahkeme duvarı gibi tarif ettiği suratı asık kamu görevlilerini değil sorunları ile ilgilenirken kendilerine güler yüz gösteren kişileri bağrına bastığına dikkat çekti.
Kamu görevlilerinin ve idarecilerin bireysel talep ve işlerden ziyade toplumun ve kamunun ortak sorunlarına odaklanması gerektiğinin özellikle altını çizen Elvan, kendilerine emanet edilen bu milletin hak ve hukukunun ancak bu şekilde korunabileceğini sözlerine ekledi.