AKSARAY (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, özellikle seçim dönemlerinde meydana gelen enerji kesintileri konusunda çok dikkatli davrandıklarını belirterek, "Elimizden gelmeyen şeyler olabilir ama mümkün olduğu kadar tamir bakıma önem veriyoruz. Kesintilerin üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bu konuda 4 tane helikopterimiz İstanbul ve Ankara'da hazır halde bekliyor" dedi.

Bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray'da gelen Alaboyun, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı ile AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Aksaray Valisi Şeref Ataklı'yı makamında ziyaret etti.

Alaboyun, ziyarette yaptığı açıklamada, yeni kurulan hükümetin birinci derecede amacının ülkeyi huzur içinde seçime götürmek olduğunu söyledi.

Bakanlıklar olarak üzerilerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Alaboyun, "75 milyon müşterimiz var. Dağın başındaki süt sağan ninemiz de şehirde oturan teyzemiz de bizim müşterimiz. Biz onlara her saniye enerji sağlamak durumundayız" diye konuştu.

- Elektrik kesintileri

Alaboyun, özellikle seçim dönemlerinde meydana gelen enerji kesintileri konusunda çok dikkatli davrandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Elimizden gelmeyen şeyler olabilir ama mümkün olduğu kadar tamir bakıma önem veriyoruz. Kesintilerin üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bu konuda 4 tane helikopterimiz İstanbul ve Ankara'da hazır halde bekliyor. Özellikle ulaşımın çok zor olduğu, iletim hatlarının olduğu yerlerde müdahil olabilmek için. Önümüzdeki günlerde Güneydoğu'daki illerimize gideceğiz. Seçimin güvenli bir şekilde, elektrik kesintileri olmadan, bir sıkıntıya girmeden yapılması konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

- "Depolama alanında kapasite artırımına gideceğiz"

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Alanı'nın, Tuz Gölü sahiline 30 kilometre uzaklıkta olduğunu anımsatan Alaboyun, bu alanın adının "Aksaray Sultanhanı Doğalgaz Depolama Alanı" olarak değiştirileceğini bildirdi.

Alaboyun, depolama alanında kapasite artırımına gideceklerini dile getirerek, "Dün Dünya Bankası'ndan yetkililer geldi. Onunla ilgili görüşmeleri yaptık. Kapasitenin arttırılmasına yönelik talep vardı. Yüzde 50 artış olacak. 12 depoya ilave olarak 6 tane doğalgaz deposu yapılacak" ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı ise 1 Kasım'da bir kez daha sandığa gidileceğini anımsattı.

Vatandaşları, sorumluluk sahibi olarak kararını verip, oy kullanmaya davet eden Aşcı, "Elbette ki yüce millet en güzel kararı verir. Karara da hepimiz saygı duyacağız" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz de Perşembe günü Meclis'te çok zorlu bir yemin töreni yaşadıklarını aktardı.

AK Parti'yi HDP ile seçim hükümetinde karşı karşıya bırakmak isteyenlerin bir hesap yaptığını anlatan İnceöz, "Tuğrul Türkeş bu hesaba gelmedi. Devlet adamlığını bu süreçte göstermek suretiyle bu teklifi kabul etti" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Vali Ataklı, Aksaraylı bakanlara çini işlemeli tabak hediye etti.

Alaboyun ve Aşcı, daha sonra Aksaray Ziraat Odasını ziyaret etti. Oda Başkanı Emin Koçak ile görüşen Alaboyun ve Aşcı, Aksaray'ın tarımla ilgili sorunları hakkında bilgi aldı.