Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler’de 111 milyon TL değerindeki yatırımların toplu açılış törenine katıldı. Başbakanlık döneminde başlayan önemli projelerin olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu projeleri çok yakından takip ediyorum. Kalkınma seferberliğinin de hız kesmeden devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydan’da toplam maliyeti 111 milyon TL olan Belediye Hizmet Binası, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi, Hükümet Konağı, Esenler Özdilek Anadolu İmam - Hatip Lisesi 1. Etabı, Cahit Zarifoğlu Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi ile Bilgi ve Hikmet Evi’nin açılış törenine katıldı. Törende, binlerce vatandaşların yanı sıra milletvekilleri, İstanbul Valisi Nasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı hazır bulundu.

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yapacağı eserlerin Esenler halkına hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Yarın Muharrem Ayı’nın 10’uncu günü olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Şimdiden Muharrem Ayı’nın tüm insanımız için barışa, özgürlüğe, kurtuluşa vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Esenler Belediyesi’nin halka daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yeni hizmet binaları inşa ettiğini söyleyen Erdoğan, yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi. “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İstanbul’a hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşadım” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Esenler’in tarihini bilirim bir İstanbullu olarak. Esenler’in geçmişini bilirim bir İstanbullu olarak. Buranın köy olduğu zamanı bilirim bir İstanbullu olarak. Hamdolsun 1990’dan bu yana buralar çok hızlı bir gelişimi dönüşümü. Bizim zihniyetimizle yaşadı. İBB görevimden sonra Türkiye’ye özellikle İstanbul’a eserler kazandırmanın iftiharını yaşadık. Şimdi de halkın doğrudan oylarıyla seçilmiş 12. Cumhurbaşkanı olarak aynı azimle, aynı sevda ile yine milletimin ve ülkemin hizmetindeyim. Yine 81 vilayetimize özellikle de İstanbulumuza hizmetler kazandırmanın gayreti içindeyim ve olmaya da devam edeceğim” diye konuştu.

“BAŞBAKANLIK DÖNEMİMDEKİ PROJELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUM”

Başbakanlık döneminde başlayan önemli projelerin olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projeleri çok yakından takip ettiğini, kalkınma seferberliğinin hız kesmeden devam etmesi için de elinden yaptıklarını söyledi.

Kendisini dinleyen vatandaşlara “Geriye mi ileri mi gittik? diye soran Erdoğan, “Yine durmayacağız. Yine ilerlemeye, kalkınmaya devam edeceğiz. Daima ileri gideceğiz” şeklinde konuştu.

“SU PROBLEMİ YAŞAMIYORUZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da kürsüdeki konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin çok çalkantılı dönemleri geride bıraktığını söyleyerek, “En önemli etken olan yerel yönetimlerdeki zihinsel değişim Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile 1994’te başladı. Bizler de bu başarıyı devam ettirmek için çalıştık ve başardık. ‘Henüz işin başındayız’ diyoruz. Hamdolsun ki sorunlar da yaşamıyoruz. İstanbul’un nüfusu 15 milyonu geçmesine rağmen nasıl oluyor da su problemi yaşamıyoruz. Zamanı, parayı, ülkeyi iyi yönetirseniz problem yaşamazsınız” diye konuştu. Topbaş, açılışı yapılacak Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’ne adının verilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek kendisi için sürpriz olduğunu dile getirdi.

“HİÇBİR KİRALIK BİNAMIZ KALMADI”

Açılışın ev sahipliğini yapan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da, hizmetlerin ilçe halkına hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, “Bugün açacağımız eserler Esenler için çok önemli eser. Belki açılışlarımızı hizmetlerimizin önünde yapmamız gerekirdi ancak bu meydan hem Cumhurbaşkanı, hem vatandaşlar için hem tarih açısından önemli olduğu için burada açılışımızı yapmak istedik. Çünkü Esenlerimize doğal gazın yapıldığı, getirildiği nokta burası” dedi. Dörtyol Meydan’ı hakkında bilgiler veren Göksu, meydanın 30 bin metrelik meydan haline getirileceğini de sözlerine ekledi. Göksu, bu binaların tamamlanmasıyla birlikte hiçbir kiralık binanın kalmadığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüde yatırımlarda emeği geçen hayırseverlere plaket takdiminde bulundu. Daha sonra telekonferans sistemiyle teker teker hizmet binalarına bağlanılarak hizmet binalarının önünde kurdele kesimi gerçekleşti. Telekonferans sisteminin ardından beraberindeki heyetle birlikte Erdoğan, 111 milyon TL değerindeki yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptığı Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki “Kasımpaşa’dan Cumhur’un Başına” adlı kendi resimlerinden oluşan sergiyi gezdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı 111 milyon TL değerindeki yapımı tamamlanan hizmetler ise şöyle: "Belediye Hizmet Binası, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi, Hükümet Konağı, Esenler Özdilek Anadolu İmam - Hatip Lisesi 1. Etabı, Cahit Zarifoğlu Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi ile Bilgi ve Hikmet Evi."