MHP Eskişehir İl Başkanlığı Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan yardımcısı Mustafa Kemal Tekin, tarihte Ermeni soykırımı diye bir olayın meydana gelmediğini belirtti.

Tekin, yaptığı açıklamada, Ermeni lobisinin propaganda faaliyetlerinin yoğunlaşması nedeniyle konuyu bilmeyen Türklerin bile ‘Ermeni soykırımı var mı’ diye kendi kendine sormaya başladığını belirtti. Mustafa Kemal Tekin, “Devleti idare edenler iddiaya karşı yeterli savunma ve lobi faaliyetlerini yoğunlaştırmak yerine ‘Ermeni iddiaların’ MEB’ın ders müfredatına almaya çalışmaktadır. Hatta daha ileriye giderek neredeyse iddiayı kabul anlamına gelecek şekilde iddia hakkında Ermenilere ‘taziye’ dilenmektedir. Suçlamalarda Türkiye’yi hainlik yapmayan vatanına sadakatle bağlı Türkiye’deki Ermeni yurttaşlarımızı ayrı tutuyoruz” dedi.

Ermeni soykırımı yalanı emperyalist güçlerin Türkiye’ye dayatmak, uluslararası arena da zayıflatmak için kullandığı bir araç haline geldiğini belirten Mustafa Kemal Tekin, şunları söyledi:

“Batılı misafirimiz Papa devlet büyükleriyle görüşmesinde Ermenistan’la sınırların açılması, Ermeni sorunun çözümlenmesi için gerekli çabanın gösterilmesinde bahsetmiştir. PAPA, Ermeni sorunuyla ne kastetmiştir? Bu durumu MHP olarak hükümet yetkililerinin açıklanmasını talep ediyoruz. Ermeni iddiası her yıl ısıtılıp Türkiye’nin önüne sürülmektedir. Bu sorun Ortadoğu’da şiddetle devam eden diğer sorunların yanında şimdilik uyutulmaktadır”