ANKARA (AA) - Eski CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın parti yönetimine yaptığı eleştirilerle ilgili, "Sayın Baykal'ın söyledikleri doğrudur, CHP temellerinden uzaklaşmaya başladı. Eğer CHP'de bir Atatürk posteri indiriliyor da indiren değil de indireni açıklayan yargılanıyorsa ve mahkum ediliyorsa, bir garabet var demektir. CHP'de bir yönetim değişikliği gerekli" dedi.

Mengü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Baykal'ın, CHP yönetimine ilişkin eleştirilerinin tamamına katıldığını ifade etti.

Baykal'ın geç kalmış bir konuşma yaptığını, daha önceden bu uyarılarda bulunabileceğine işaret eden Mengü, "Bir devlet adamı gibi, partiler mensubiyetinin üstüne çıkarak, Türkiye'nin sorunlarına çok doğru teşhisler koydu" diye konuştu.

-"CHP tabanında bir soğuma oldu" -

Baykal'ın "CHP tabanında bir soğuma olduğunu" söylediğini anımsatan Mengü, CHP'nin yönetimine duyulan güvenin azaldığını, tabanın, "Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapasitesini yetersiz bulduğunu" savundu.

Mengü, CHP'nin, AK Parti ile HDP arasında sallanan bir sarkaç olmadığına dikkati çekerek, şunları ifade etti:

"CHP, HDP'lileşmez, devleti kuran parti. Yarım yamalak, ne olduğu belli olmayan bir etnik köken milliyetçisi partiyle özdeşleşemez. Ancak içinde faşist etnik köken partisine yakınlık duyan milletvekili var, adının başında bile Amerikalıların kod numarası var ya da Atatürk'e 'kefere' demeyi içine sindirebilen bir başka adam da CHP'de milletvekili. Yani Sayın Baykal'ın söyledikleri doğrudur, CHP temellerinden uzaklaşmaya başladı. Eğer CHP'de bir Atatürk posteri indiriliyor da indiren değil de indireni açıklayan yargılanıyorsa ve mahkum ediliyorsa, bir garabet var demektir. CHP'de bir yönetim değişikliği gerekli. CHP, kendi kökenlerine dönerek, devrimci, halkçı niteliğine kavuşarak çok büyük hamleler yapabilir."

-"Keşke 1930'lu yılların CHP'si gibi olsa" -

Kılıçdaroğlu'nun küçük gördüğü 1930'larda, Türkiye'nin en büyük ekonomik, siyasal atılımları yaptığını belirten Mengü, "Keşke bugün de CHP, 1930'ların CHP'si kadar devrimci, ilerici, halkçı, cumhuriyetçi bir parti olsaydı" dedi.

Mengü, CHP yönetiminin "terör" konusunda da tutarlı olmadığını iddia ederek, şunları kaydetti:

"CHP heyeti girecek, 'devletin Güneydoğu Anadolu'da katliam yaptığını söyleyecek', oraya silah yığanları suçlamayacak. Bu olamaz. Bütün bunlar olurken, bunlara sessiz kalmamak lazım."

Muhabir: Şahin Mengü